Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Pori on kuin perheauto

Kuva: Pori on kuin perheauto

”Pori 450 - Komia kaupunki sikses” on tämän vuotisen Porin Päivän teemana. Kun Pori-Seuran puheenjohtaja Timo Koivistolta kysyy, mikä tekee juhlivasta karhukaupungista niin komian, hän löytää lukuisia osuvia vertauksia.

- Pori on kuin perheauto, jossa on kaikki ökyauton herkut.

- Pori on ihmisen kokoinen ja vähäkulutuksinen. Kaikki täkäläiset ovat treffanneet toisensa ainakin kerran joko torilla, terveyskeskuksessa tai viinakaupassa.

Koiviston näkemykset perustuvat entiseen elämään  kunnallispoliitikkona ja työväenopiston rehtorina, jolloin hän ehti perehtyä varsin laajasti muihinkin kaupunkeihin ja niiden palvelutarjontaan.

Kokoonsa ja tasaisuuteensa nähden Pori huokuu esteettisiä arvoja.'

- Aisteihin vetoavia kohteita ovat tietysti Yyteri, Reposaari, Kokemäenjoki ja sen rantamaisemat, mutta erityisesti haluaisin korostaa puistojen runsautta ja korkealaatuisuutta. Porissa on ymmärretty kiinnittää huomiota komeiden puiden ja vehreän maiseman tärkeyteen, ehkäpä juuri ympäristön tasaisuuden takia.

- Upeita puistoja on ympäri kaupunkia, mutta useimpiin törmää vain liikkuessaan polkupyörällä. Itse olen pyöräillyt melkein kaikissa, Koivisto hymyilee ja jatkaa:

- Jos joku valittaa, että Lapissa ei ole tänä syksynä kunnon ruskaa, niin kannattaa tulla Poriin katsomaan. Täällä on!
Timo Koiviston aisteihin vetoavat myös isot, vanhat, tunnelmalliset ja aivan keskustan kyljessä sijaitsevat puutalokaupunginosat: Viikkari, Kuukkari ja Uusikoivisto.

- Ja pyörällä kun liikkuu, ei voi olla ihailematta uusia, vehreitä omakotialueita isoine taloineen ja upeasti hoidettuine puutarhoineen.
Porissa on lukemattomia hyviä asioita, joita kaupungin asukkaat eivät arjessaan tule huomanneeksi tai ajatelleeksi. Monesti nämä hyvät puolet näyttäytyvät vasta sitten, kun muuttaa muualle tai matkustaa.

- Elämisen perusasiat ovat kunnossa eli meillä on omasta takaa puhdasta, hyvänmakuista vettä ja virtaa riittää. Sosiaali- ja terveyspalvelut ovat sittenkin aika hyvällä mallilla - paremmin kuin monessa muussa kaupungissa.

- Ympäristön eteen Porissa on tehty lujasti töitä ja tuloksia on saavutettu. Kokemäenjoki on puhdistunut, samoin meri.
Porin Päivän teemalauseeseen sisältyvä ”sikses” on Koiviston mukaan siinä vain, jotta vältettäisiin liioittelun makua.

- Sikses on tyypillinen lounais-suomalainen ilmaisu, vähän varovainen ja vaatimattomuutta korostava. Emmehän me halua, että muut syyttävät meitä leuhkimisesta, Koivisto hykertelee.

Maarit Kautto

26.9.2008 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva