Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Wahlman: Porvarienemmistö merkitsisi yksityistämistä

Kuva: Wahlman: Porvarienemmistö merkitsisi yksityistämistä

Sosialidemokraattisen kunnallisjärjestön puheenjohtaja Esa J. Wahlman hämmästelee Porin porvarien suurta halua rikkoa kaupungin vasemmistoenemmistö. Hän epäilee taustalla olevan pyrkimys palvelujen yksityistämiseen.

Esa J. Wahlman ihmettelee, mitä Porin porvaripuolueet hakevat sillä, kun ne pyrkivät hajottamaan kaupungista vasemmistoenemmistön.

- Jo porvarit saavat enemmistön, mitä he sillä tekevät. Esimerkit muualta Suomesta osoittavat, etteivät  enemmistöön päässeet porvarit ole ainakaan saaneet palveluita yhtään paremmiksi. Esimerkkejä löytyy mm. Raumalta, Tampereelta ja Jyväskylästä, joissa vasemmistoenemmistö on menetetty.

- Jyväskylässä selkein muutos oli, että porvarienemmistöllä ryhdyttiin yksityistämään kunnallisia palveluja ja kaupungin omaa väkeä on vähennetty. Jopa lasten päiväkoteja on siellä pantu myyntiin.

Jos porvarit pääsevät valtaan Porissa, niin Wahlman uskoo, että sama yksityistämissuuntaus tulee vallalle.

Toisaalta Esa J. Wahlman huomauttaa, etteivät sosialidemokraatit pelkää vasemmistoenemmistön menetystä, ja ettei vasemmistoenemmistö ole itseisarvo.

- Pidämme Porin ja Noormarkun välisen kuntaliitoksen toteutumista tärkeänä. Kuntaliitos saattaisi ainakin väliaikaisesti johtaa vasemmistoenemmistön menetykseen. Jos me pelkäisimme sitä ja haluaisimme säilyttää tämän paljon puhutun demarilinnakkeen, meidänhän ei pitäisi hyväksyä Poriin mitään liitoksia, hän huomauttaa.

Kuntaliitos on hänen mukaansa kuitenkin koko Porin seutukunnan etu, ja Porin sosialidemokraatit asettavat seutukunnan edun vasemmistoenemmistön edelle.

Noormarkkulaisten ei myöskään tarvitse Wahlmanin mukaan pelätä sitä, että vasemmistoenemmistöinen Pori ei muka kehittäisi Noormarkun aluetta.

- Jos kuntaliitos toteutuu, koko Poria pitää kehittää tasapuolisesti.

Wahlman toivoo, että myös Ulvilassa Jokilaakson kaupungista haaveilevat päättäjät tulisivat järkiinsä, ja kuntalaiset siellä näyttäisivät vaaleissa linjan, jonka mukaan Ulvilan suunta on Pori.

Jukka Vilponiemi

26.9.2008 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva