Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Satakunnan sosialidemokraattien tavoite 30 prosenttia äänistä

Sosialidemokraatit menevät Satakunnassa kunnallisvaaleihin 559 ehdokkaalla ja tavoitteenaan saavuttaa 30 prosenttia äänistä.
– Ehdokasasettelu on sujunut kiitettävästi tiettyjä poikkeuksia lukuunottamatta, tiivisti piirin puheenjohtaja Harri Lehtonen keskiviikkona.
Uusia ehdokkaita on peräti 40 prosenttia. Harri Lehtonen ja piirin toiminnanjohtaja Jukka Pirttinen katsovat, että uusien iso osuus kertoo tietynlaisesta murroksesta. Kumpikin pitää suuntausta terveenä.

 

Satakunnan sosialidemokraattien kunnallisvaaliohjelmassa puhutaan palveluiden, arjen turvallisuuden, yhteisen ympäristön, kuntien ja maakuntien välisen yhteistyön, luottamushenkilöiden aseman parantamisen ja reilun kuntatyönantajan puolesta.
Arjen turvallisuus tuli ajankohtaisemmaksi aiheeksi kuin ajateltiinkaan Kauhajoen tapahtumien takia.

Kuntiin pitäisi palkata mieluummin koulupsykologeja kuin business controllereita ja kouluissa voisi viettää tietokoneetonta viikkoa, esittävät Lehtonen ja Pirttinen.

Pirttisen mukaan tavoitteena oli saada ehdokkaita joka kuntaan, ja siinä onnistuttiin, tosin niin, että Laviassa, Honkajoella ja Kiikoisissa on vain yksi ehdokas.

Honkajoella ja Kiikoisissa ja myös Karviassa katsottiin parhaaksi lähteä vaaliliittoon asemien parantamiseksi. Honkajoella liittoon mentiin kokoomuksen ja perussuomalaisten kanssa, Karviassa vasemmistoliiton ja perussuomalaisten kanssa ja Kiikoisissa keskustan kanssa.

Toinen tavoite oli koota täydet listat kolmessa suurimmassa eli Porissa, Raumalla ja Ulvilassa. Tämäkin näytti toteutuvan, kunnes kolme raumalaista ehdokasta ilmoitti loppumetreillä luopuvansa ehdokkuudesta.

Naisia ehdokkaista on 28 prosenttia ja nuoria 8,5 prosenttia, kun nuoria viimeksi oli 9 prosenttia ja tavoite oli nyt 10 prosenttia.
Uusia ehdokkaita on peräti 40 prosenttia. Lehtonen ja Pirttinen eivät muista, mitä uusien osuus on ollut aikaisemmin, mutta Lehtonen arvelee sen olleen 25–30 prosenttia.

Piirillä on roolinsa esimerkiksi materiaalin toimittajana ja puoluejohdon maakuntavierailujen varmistajana, mutta muuten kamppailu käydään kunnissa ja kunkin kunnan omilla teemoilla.

– Nämä ovat henkilövaalit, jokaisen ehdokkaan on laitettava itsensä likoon ja tehtävä omaa vaalikampanjaa, Harri Lehtonen korostaa.

Lehtosen mukaan toistaiseksi kunnissa on ollut yllättävän hiljaista. Pyhäjärviseudulla hiljaisuus saattaa selittyä sillä, että kahden vuoden kuluttua on jo uudet vaalit, kun Pyhäjärviseudun kunnat yhdistyvät.

Heli Kokko

 

25.9.2008 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva