Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Porin ja Noormarkun liitosselvitys valmiina osapuolten päätettäväksi

Kuva: Porin ja Noormarkun liitosselvitys valmiina osapuolten päätettäväksi

Noormarkun ja Porin välille hartaasti neuvoteltu kuntaliitosselvitys on saatu siihen pisteeseen, että sekä Porin kaupungin että Noormarkun toimielimet voivat ryhtyä tekemään päätöstä mahdollisesta kuntaliitoksesta lähiaikoina. Tavoitteena on, että molempien kuntien valtuustot tekisivät päätöksen asiasta 24. marraskuuta.

Kuntaliitosselvityksessä on päädytty esittämään, että Noin 6 000 asukkaan Noormarkun kunta liittyisi 76 000 asukkaan Porin kaupunkiin vuoden 2010 alussa, ja hankkeen valmisteluryhmässä asiasta on käytännössä jo päästy yksimielisyyteen.

Keskiviikkona Porissa molempien kuntien valtuustot pitivät Porissa yhteisen seminaarin. Lopulliset päätökset joko puolesta tai vastaan ovat edessä loppusyksyn aikana.

Selvitystä ulkopuolisena konsulttina valmistellut Risto Asikainen sanoi keskiviikkona Porissa pidetyssä tiedotustilaisuudessa, että teknisesti asia on valmis päätettäväksi.

- Pitkittämällä asia ei enää parane. Liitoksen avulla Porista saadaan nykyistä vahvempi maakuntakeskus Satakuntaan, ja Noormarkku pääsee eroon talousongelmistaan. Mistään ei kuitenkaan Noormarkulle tipu ylimääräistä pelastavaa rahaa, Asikainen sanoi.

Noormarkku tekee parhaillaan liitosselvitystä myös Pomarkun kunnan kanssa, mutta Asikaisen mukaan se liitos ei paljon Noormarkkua auttaisi.

- Sekä Noormarkku että Pomarkku ovat pahasti alijäämäisiä, eikä niiden saamalla yhdistymisavustuksella edes katettaisi noita alijäämiä. Siitä liitoksesta ei olisi mitään muuta hyötyä kuin että kahden köyhän sijasta tulee yksi köyhä kunta.

Noormarkun vs. kunnanjohtaja Ilmo Marttila laskikin aikataulun sellaiseksi, että marraskuun alussa liitos käsiteltäisiin hallitustasolla ja 24. marraskuuta valtuustoissa. Noormarkussa käsiteltäisiin samaan aikaan myös Pomarkku-liitos, jonka selvitys valmistunee ensi viikolla.

Porin ja Noormarkun liitosselvitys on sisällöltään painottunut Noormarkkuun, jolla halutaan osoittaa, ettei Porin ”syö” Noormarkkua.
Porille Noormarkku on kuitenkin vasta alkua. Porin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mikko Elo (sd) uskoi eilen, että tulevina vuosina liitoksia tulee lisää, ja vuoteen 2020 mennessä Pori on 120 000 asukkaan kaupunki.

Jukka Vilponiemi

25.9.2008 09:10

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva