Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Parta-Kallea puuttuu

Kuva: Parta-Kallea puuttuu

Kokoomus jatkaa kuntavaalikampanjassaan irvailuaan vanhoilla kommunistien vaaliaseilla. Silloin on lainattava, kun omia ideologisia tunnuksia ei ole, ellei oteta lukuun Kari Suomalaisen kokoomukselle piirtämiä papin lipereitä ja sotilaskypärää.
Kyllä kokoomuslaisia niin naurattaa, kun puolueen kunnallisvaalijulisteessa Neuvostoliiton lipusta tuttujen sirpin ja vasaran tilalla on maalisuti ja puutarhakuokka.

Vielä hauskempaa oli silloin kun Sauli Niinistöstä tehtiin ”työväen presidenttiä”. Presidenttiprojekti kuitenkin meni metsään, kun tarjolla oli aitokin työväen presidenttiehdokas, työväenliikkeen riveistä noussut Tarja Halonen.

Tulevissa kuntavaaleissa kokoomus ratsastaa itsellään Karl Marxilla. Kommunistisen manifestin hengessä kokoomus kehottaa kaikkien kuntien tekeviä ihmisiä liittymään yhteen.
Sen kokoomus jättää sanomatta, onko kokoomusehdokkaiden tarkoitus korvata ”tekijöillään” kuntien työntekijät vai riittääkö, että kunnan palveluksessa oleva väki vain liittyy yhteen yksityisten palveluntuottajien kanssa.
Kokoomus on osoittautunut kovaksi tekijäksi maan hallituksessa. Niin hyvällä menestyksellä se on ajanut jo ennestään hyvätuloisten kannattajiensa etuja.
Ensimmäiseksi on yritetty poistaa kokonaan suurten maa- ja yritysomaisuuksien perintövero, esitetty verotuksen keventämistä suurituloisia painottaen ja suunniteltu ruoan arvonlisäveron poistamista vaiheessa, jossa hinnat ovat ehtineet ennakkoon nousta tämän vuosituhannen kovinta vauhtia.

Kuntavaaleissa kokoomuksen ”tekijöitä” äänestävät tulevat vaalien jälkeen havaitsemaan, mitä suurituloisia suosiva politiikka merkitsee kuntien palveluille.
Kun kokoomus nyt mobilisoi joukkojaan vanhoilla työväenliikkeen teemoilla, lisättäköön joukkoon myös lauantaitalkoot, joille löytyy esikuvansa edesmenneestä Neuvostoliitosta. Neuvostovaltion alkuvuosina kommunistit järjestivät lauantaitalkoita, joihin kuokat ja lapiot tanassa marssi koko kansa.
En yhtään epäile, etteikö kokoomuksen lainavaatteissa pörhistely jatkuisi vielä seuraavissakin vaaleissa. Mielenkiinnolla odotetaankin, koska kokoomuksen eduskuntavaalijulisteeseen ilmestyy itse Parta-Kalle-Katainen.
Se varmaan kokoomusväkeä oikein naurattaisikin. Pahaa kuitenkin pelkään, että joiltakin vuorineuvoksilta saattaisi Parta-Kallen nähdessään aamukahvi mennä väärään kurkkuun.
Työväenliikkeen vanhoille tunnuksille irvailu voi jossakin vaiheessa kuitenkin käydä kokoomukselle kohtalokkaaksi.
Niitä rajoja kolkutellaan nyt.

Nimittäin jälleen kohta ollaan Suomen taloudessa sellaisessa vaiheessa, että kaikkia voimia kehotetaan liittymään yhteen lamantorjuntatalkoisiin. Silloin jopa työväenliikettä irvailevalta kokoomuslaiselta valtiovarainministeriltä odottaisi irvailun sijasta hieman suurempaa nöyryyttä.
Jos maailmantalous romahtaa, Suomenkaan hallituksella ei tule olemaan helppoa. Helppoa ei tule olemaan varsinkaan meillä tavallisilla suomalaisilla veronmaksajilla, joiden selkänahasta tietenkin kaikki otetaan, kun ja jos Amerikoissa aluillaan oleva taantuma pääsee pesiytymään Suomeen.
Suomalaisilla on vielä tälläkin hetkellä selkäytimessään muisto 1990-luvun lamasta, jonka jäljet näkyvät vieläkin. Jälleen nyt taivaalla on sellaisia ennusmerkkejä, että pelko kansalaisten keskuudessa alkaa nostaa päätään.
Jo Stora Enson ja UPM:n ilmoitukset tehtaitten lopettamisesta ja työntekijöiden irtisanomisista olivat hälyttäviä, vaikka niillä ei olekaan välttämättä mitään tekemistä Yhdysvaltojen finanssikriisin kanssa.

Ikäviä uutisia maailmantaloudesta kuullaan päivittäin. Amerikan finanssimyllerrystä tarkemmin seuranneet laskeskelevat, että kapitalismin kehdossa menee nyt nurin suuri pankki päivässä ja pienempi tunnissa.
Keskiviikkoaamun uutiset kertoivat, että Yhdysvaltojen keskuspankki Fed ottaa haltuunsa vakuutusyhtiö AIG:n.
Tällä tavalla se sosialisointi etenee kapitalismin mallimaassa: voitot yksityisille ja tappiot veronmaksajille.
Jokainen, joka vähänkin asioita seuraa, on vakuuttunut siitä, ettei Suomenkaan talous voi jäädä seurauksitta silloin, kun maailman suurin talous on vaikeuksissa.
Meilläkään ei enää riitä, että hallitus seuraa katseella, mitä maailmalla tapahtuu.

Ulla Turkki

18.9.2008 09:10

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva