Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Eura luisumassa yli miljoonan euron alijäämään

Euran kunnanvaltuuston listalla ei maanantaina tartuttu muuhun kuin talouskatsaukseen.
Keskustelun avannut kunnanjohtaja Matti Lahtinen sanoi olevan vielä vaikea arvioida, mitä viimeaikojen ikävät talousuutiset vaikuttavat kuntatalouteen. Hän ei kuitenkaan epäillyt, etteikö elokuun 4,7 prosentin inflaatiolla olisi vaikutuksia.

 

Lahtinen ei ole valmis allekirjoittamaan myöskään valtiovallan vakuutteluja, joiden mukaan kunnissa eletään nyt hyviä aikoja, jolloin pitäisi löytyä pelivaraa kuntatalouden tilkitsemiseen.
- Nyt on jo täysi työ rahoittaa palveluja ja nyt pitääkin kysellä, tarvitaanko hallintokunnissa korjaavia toimenpiteitä, pohti Lahtinen.
Puolivuosikatsauksen mukaan Euran tilinpäätös näyttäisi kehittyvän samansuuntaisesti kuin kaksi edellistäkin vuotta, eli alijäämäiseksi. Tässä vaiheessa Eurassa pohditaan, riittääkö alijäämäksi miljoona, vai mennäänkö paljon ylikin.
Kunnanhallituksen puheenjohtaja Harri Lehtonen (sd) sanoi, että tätä talousnappulaa ei paineta USA:ssa, vaan Euran valtuustossa. Samalla hän kehotti pohtimaan talouskehitystä myös lautakunnissa.
- Yhdistämisavustuksetkaan eivät taloutta pelasta. Ne ovat vain kertaluonteinen tuloerä, samankaltainen kuin metsänmyyntitulo, painotti Lehtonen.
Lisäksi hän korosti kuntaliitoksista tulevien säästöjenkin näkyvän vasta ajan kanssa.
Vasemmistoliiton Simo Lähteenmäki sanoi asiakohdan sopivan hyvin maan hallituksen arvostelemiseen. Esimerkiksi terveyskeskusmaksujen korottamista hän piti köyhimpien kuntalaisten kampittamisena. Samalla sapiskaa sai myös kuntaliitto, jonka edunvalvontaa Lähteenmäki piti lähes nollana.
Sitoutumattomien Marjatta Sillanpää varoitti tässä vaiheessa tuomasta esiin omia mielipiteitään heti sen jälkeen, kun oli itse kehottanut tutkimaan sosiaalipalvelujen kilpailuttamista. Hän muistutti myös valtuustossa käytävän joka vuosi samaan aikaan, samanlainen keskustelu, mutta käytännössä mitään ei tapahdu.
Tero Viilto (sd) kehotti valtuustoa ottamaan osavastuun itselleen, kun se leikkasi sosiaalitoimen talousarvioesitystä niin, että melkein pelkästään lakisääteisistä toimista koostuva hallintokunta joutuu hakemaan puuttuvat rahat lisätalousarvion kautta.
Valtuusto hyväksyi myös rakennuspäällikkö Kimmo Haapasen siirtämisen teknisen toimen johtajan virkaan.
Valtuusto päätti myös asettaa tavoitteeksi saada reilun kaupan kunnan arvonimen, minkä saavuttaminen edellyttää Reilun kaupan edistämistä alueellaan.

Jouko Veijonaho

18.9.2008 09:10

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva