Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

SAK kansoittaa lauantaina Poria

Seminaari: Yli 500 järjestöaktiivia pohtii ay-liikkeen tulevaisuutta

 

Yli 500 edustajaa SAK:n paikallisjärjestöistä eri puolita maata sekä ammattiliitoista kokoontuu viikonvaihteessa Poriin viettämään valtakunnallisia SAK-päiviä sekä pohtimaan ay-liikkeen tulevaisuutta. Poriin odotetaan myös joitakin SAK:laisia liittojohtajia Lauri Ihalaisen johdolla.
Lauantaille keskittyvässä seminaarissa pohditaan maan suurimman palkansaajien keskusjärjestön, yli miljoonajäsenisen SAK:n sekä sen aluetoiminnan tulevaisuutta. Lisäksi pohdinnassa ovat maahanmuuttajien asema työmarkkinoilla sekä tulevat kunnallisvaalit.
Jo perjantaina Poriin kokoontuu lähes sata SAK:laista nuorta omaan kokoukseensa, ja perjantaina aloittavat oman osuutensa myös paikallisjärjestöjen puheenjohtajat.

Varsinainen seminaaripäivä on lauantai, jolloin yli 500 osanottajaa kokoontuvat Promenadikeskuksessa. Ay-liikkeen tulevaisuutta koskevan yhteisosuuden pääalustajana on puheenjohtaja Lauri Ihalainen, jonka kollega, Ruotsin LO:n puheenjohtaja Wanda Lundby-Wedin on yhteydessä Poriin suorassa videolähetyksessä Ruotsista.
Iltapäivällä osanottajat jakaantuvat aihekohtaisiin paneeleihin.
Ennen seminaarin alkua SAK:n johtoa osallistuu toritapahtumaan Eetunaukiolla kello 9.30-11.30.
- SAK-päivät ovat lähinnä juuri paikallisjärjestöjen edustajille tarkoitettu jokavuotinen tapahtuma, joka on nyt ensimmäistä kertaa Porissa, kertoo SAK:n Satakunnan aluejohtaja Pentti Rantanen.

Suomessa on noin 150 SAK:n paikallisjärjestöä, joiden edustajia Poriin on ilmoittautunut noin 400. Maahanmuuttajia on ilmoittautunut noin 80. Keskusjärjestön johdon lisäksi tapahtumaan saapuu myös ammattiliittojen johtoa, ja ainakin PAM:n puheenjohtaja Ann Selin tiettävästi osallistuu SAK-päiville. PAMilla ja ainakin JHL:llä on Porissa myös jäsentapaaminen.
Tapahtumaa isännöivät SAK:n Satakunnan aluetoimikunta, jonka puheenjohtaja Reijo Nummikari Harjavallasta avaa tapahtumaa, sekä Porin seudun paikallisjärjestö, jonka puheenjohtajan Jari Pajukosken mukaan paikallisjärjestöjen tulevaisuus tulee puhuttamaan osanottajia.
- Jo tässä vaiheessa lienee kuitenkin selvää, että paikallisjärjestöt toimivat jossakin muodossa jatkossakin palkansaajien äänitorvena, vaikka alueorganisaatiota uudistettaisiinkin, Pajukoski sanoo.
Porin seudun paikallisjärjestöön kuuluu 49 ammattiosastoa, joissa jäseniä on yhteensä noin 25 000.
Porin lisäksi SAK:lla on paikallisjärjestöt Raumalla, Kaakkois-Satakunnassa, Sydän-Satakunnassa ja Pohjois-Satakunnassa.

Jukka Vilponiemi

18.9.2008 09:13

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva