Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Kummitukset kummissa kekkereissään

Porin Teatteri tarjoilee kaupungin syntymäpäivätunnelmia myös lapsille, kun pienellä näyttämöllä juhlitaan Kummituskekkereitä. Ohjaaja Patrik Drake oli mukana kirjoittamassa näytelmää alun perin Espoon 550-vuotisjuhlaa varten, ja nyt esitys kääntyy kätevästi juhlistamaan porilaisia tasavuosia.

 

Kummituskekkerit sijoittuu kummituskartanoon, ja keskeiset hahmot ovat haamuja. Ohjaajan mukaan näytelmä ei kuitenkaan ole liian pelottava pienillekään lapsille, vaan suositusikäraja on kolmesta vuodesta ylöspäin.
- Tämä on hiukkasen jännittävä, iloinen pienten lasten näytelmä. Kummituskekkerien teemoina ovat pelot, pelkojen käsittely ja rohkeus. Jännityksen kokeminen on psykologien mukaan lapsille tärkeätä, kunhan ympäristö on turvallinen, Drake korostaa.
Drakella on runsaasti kokemusta lastenteatterin tekemisestä. Pienten lasten isänä hän tietää, ettei ole turhaa hössötystä pohtia, uskaltavatko lapset tulla teatteriin.
- Lapset reagoivat hyvin eri tavoilla, ja arempia lapsia on aina joukossa. Yleisöstä voi poistua, jos siltä tuntuu. Mutta uskallan taata, että Kummituskekkerit ei ole pelottava.
Kummituskekkerit on yhdistelmä nukketeatteria ja elävien näyttelijöiden teatteria. Kaikista rooleista vastaa kaksi näyttelijää, Peter-Sebastian Lehtonen ja Teemu Niemelä.
- Kummituskekkereitä on kauhean kiva tehdä. En ole aikaisemmin lastenteatteria tässä talossa tehnytkään, ja tämä on myös ensimmäinen nukketeatterikokemukseni, Niemelä juttelee.
Koenäytöksistä saadun vastaanoton perusteella lapset eläytyvät Kummituskekkereihin täysillä.
- Lasten suhtautuminen teatteriin on aikuisia todella paljon välittömämpää. Tietyt ääripäät toimivat, ja sekin on hienoa, jos saa lapset istumaan aivan hiljaa. Mutta tässä näytelmässä he elävät tapahtumissa ihan kybällä, Lehtonen iloitsee.
Niemelä vakavoituu pohtimaan lapsen vanhenemisen mukanaan tuomaa kehitystä.
- Missä vaiheessa lapsesta tulee pidättyväinen ihminen, ja miksei hän voi elää lapsenomaisella innolla koko elämäänsä? Yksi teatterin tehtävistä onkin saada ihmisen sisällä edes jotain liikahtamaan.
Näyttelijöiden omat kokemukset kummitusten maailmasta ovat varsin vähäiset. Peter-Sebastian Lehtonen kertoo kohdanneensa yliluonnollisen ilmiön kerran, Mäkilän leipomossa.
- Olin soittamassa puhelimella, ja tuli vähän omituinen olo. Sitten tyhjä kakkulautanen alkoi liikkua. Kukaan muu ei kiinnittänyt tähän mitään huomiota. Siinä oli sellainen karhea pohja, jolla lautanen ei mitenkään voinut alkaa liukumaan, Lehtonen tilittää.
- Mää oon aika skeptinen, mutta jos sää noin sanot, niin pakko kai se on uskoa, kommentoi näyttelijäkollega Niemelä.

Lastennäytelmä Kummituskekkerit saa ensi-iltansa Porin Teatterin pienellä näyttämöllä keskiviikkona 17. syyskuuta klo 18.

Mikko I. Elo

16.9.2008 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva