Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Toriparlamentti-patsas paljastetaan Porin Päivän lauantaina

Kuva: Toriparlamentti-patsas paljastetaan Porin Päivän lauantaina

Keskelle Porin toria tulevan Toriparlamentti -patsaan paljastus lauantaina 27. syyskuuta herättänee tämänvuotisen Pori päivän tapahtumista eniten huomiota.

Kuva: Opiskelijat Marianne Kuusisto (vasemmalla) ja Irene Hietarinne ovat mukana myymässä Anja Karkku-Hohdin Porin Päivän -julistetta yrityksille.

– Kyl sitä jottai kirroomisen aihet täytyy olla, heittää Porin Päivän järjestäjän, Pori-Seuran puheenjohtaja Timo Koivisto.
Koivisto ennustaa, että väittelyä riittää ainakin jouluun asti.
Pertti Mäkisen tekemä patsas paljastetaan kello 10.30, ja virallisena paljastajana on Pori-Seuran varapuheenjohtaja Ritva Tuulos.
Ritva Tuulos pitää myönteisenä asiana, että keskustelua syntyy. Hän kuitenkin selventää, että patsaan ovat rahoittaneet Pori-Seura ja Pro Pori -säätiö, ja taideteokseen on sijoitettu vellimyyntirahoja ja jonkin verran myös julisteen myynnillä kerättyjä rahoja.
Tänäkin vuonna keitetään yli 2 000 litraa ohrankryynivelliä myytäväksi torilla lauantaina. Sen kanssa tarjotaan perinteisesti rusinasoppaa ja nyt toisen kerran myös tyrnisoppaa.
Porin Päivää vietetään 48. kerran, ja tavallista juhlavammaksi tämänvuotisen tapahtumien sarjan tekee se, että kaupunki viettää 450-vuotisjuhlavuottaan.
Perjantain 26. syyskuuta ohjelmassa on muun muassa porilaisten olympiamitalistien esittäytyminen Promenadikeskuksen aulassa kello 11–12. Paikalle on kutsuttu Toini Pöysti, Kaarlo Kangasniemi, Kyösti Laasonen, Joni Nyman, Jouni Grönman, Jyri Kjäll ja Leo-Pekka Tähti.
Illalla kello 19.30 alkaen voi ihailla Taavin tulet -tulitaidetapahtumaa Kirjurinluodon uimarannalla. Tapahtuma symboloi Porin kaupungin yhdeksää  paloa.
Lauantain torijuhlaan kello 12–13 on kutsuttu esiintyjiä myös Porin ulkopuolelta, kuten Lavan svengi Ulvilasta ja Häplänperän valittajat -kuoro Raumalta. Porin oma jazzyhtye Poriginal Quartet saa vahvistuksekseen klarinetisti ja saksofonisti Antti Sarpilan.
Porin Päivä tarjoaa ohjelmaa myös lapsille. Noita Nytenenän taikatalo on avoinna lauantaina ja sunnuntaina kello 13–16 Antinkatu 7:ssä.
Lauantaina kello 13.30 Meri-Porin koulun 9-luokan musiikkiryhmä esittää kauppatorin lavalla puolituntisen pienoismusikaalin Näytä niille harjaa.
Porilaiset yrittäjät tarjoavat kaupunkilaisille yllätyksen lauantaina illalla yhdeksältä Kirjurinluodossa. – Se on isompi kuin edelliset yllätykset, Timo Koivisto paljastaa.
Tuttuun tapaan myös museoihin on vapaa pääsy, samoin näyttelyitä on kaupungin eri puolilla.
Pori Sinfoniettan Porin Päivän konsertissa torstaina kello 19 esiintyy  BBC Singer of the World -kilpailun voittaja, baritoni Tommi Hakala.

Heli Kokko

16.9.2008 09:10

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva