Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Porin yhteistoiminta-alue turvaisi Ulvilan sairaalan tulevaisuuden

Mikäli Ulvilan kaupunki liittyisi Porin seudun kuntien sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistoiminta-alueeseen, se turvaisi Ulvilan terveyskeskuksen sairaalan tulevaisuuden. Ulvilan sosiaali- ja terveysjohtajan Sanna-Tuulia Lehtomäen mukaan vuodeosasto säilyisi Ulvilassa fyysisesti, vaikka se liitettäisiin Porin kaupunginsairaalan hallintoon.

 

- Itse asiassa Porin yhteistoiminta-alue olisi paras tae sille, että Ulvilassa jatkuisi nykyisenlainen, korkeatasoista akuuttihoitoa ja kuntoutusta antava sairaala. Itsenäisenä kaupunkina emme pysty sitä kovin pitkää aikaa ylläpitämään, ja Jokilaakson kuntaliitoskaan ei todennäköisesti takaa Ulvilan sairaalan jatkoa nykyisentasoisena, Lehtomäki arvioi.

Samaan aikaan kun Ulvilan kaupunki on mukana Jokilaakson kuntaliitosselvityksen teossa, on kaupunki edelleen neuvottelemassa osallistumisesta myös sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistoiminta-alueeseen yhdessä Porin, Luvian, Noormarkun, Merikarvian ja Pomarkun kanssa.

Alueen yhteinen sosiaali- ja terveydenhuolto on tarkoitus aloittaa vuoden 2010 alussa. Keväällä Ulvilan virkamiesjohto esitti, että sote-yhteistyö aloitettaisiin Porin ja Ulvilan välillä jo 2009.

Porin kaupunki oli valmis sopeuttamaan omat suunnitelmansa Ulvilan esittämään aikatauluun, ja Pori oli myös valmis tarjoamaan Ulvilalle täsmälleen Ulvilan nykyiset palvelut. Se ei lopulta kuitenkaan sopinut Ulvilan päättäjille, jotka halusivat katsoa Jokilaakson-kortin loppuun saakka.

Nyt Ulvila neuvottelee sosiaali- ja terveydenhuollossa kahteen suuntaan, joista vain toinen on lopulta käytettävissä.

Porin seudun sote-yhteistyötä tiiviisti valmistelemassa ollut Sanna-Tuulia Lehtomäki on  vakuuttunut, että Ulvilassa säilyy sairaala jatkossakin, mikäli tähän vaihtoehtoon mennään.

- Puheet siitä, että ulvilalaiset joutuisivat matkustamaan Porin Maantiekadulle mummojaan katsomaan, ovat turhia. Ulvilan sairaala ei ole nytkään enää tavanomainen terveyskeskuksen vuodeosasto, jossa säilytetään vanhuksia. Käytännössä kaikki pitkäaikaishoitoa tarvitsevat vanhukset on sijoitettu Ulvilassa tehostetun palvelun asumisyksiköihin. ”Mummoja” ei enää makuuteta meillä terveyskeskuksessa.

Lehtomäki korostaa, että Ulvilan sairaalaa on viimeiset puolitoista vuotta kehitetty niin, että se on nyt vaativaa akuuttihoitoa sekä erikoissairaanhoidosta kotiutettaville kuntoutusta antava sairaala. Samalla on kehitetty Porin tapaan kotisairaalatoimintaa, jota varten Pori on luvannut lisää lääkärivoimaa.

Ulvilassa terveyskeskuksen sairaala on jo sellainen, jollaisiksi ne valtiovallan mielestä tulisi muuttaa kaikissa kunnissa.

- Porin yhteistoimintamallissa Ulvilan sairaalaa ehkä vietäisiin vielä erikoistuneempaan suuntaan, niin että Porin kaupunginsairaalalla, Ulvilan sairaalalla ja Noormarkun sairaalalla voisi olla kullakin oma erikoisalansa. Siinäkin tapauksessa terveyskeskustasoista akuuttihoitoa vaativat ulvilalaiset hoidettaisiin pääosin omassa sairaalassa, hän sanoo.

Jukka Vilponiemi

12.9.2008 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva