Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

10 naulattua teesiä elävinä riveinä

Kuva: 10 naulattua teesiä elävinä riveinä

Sosialidemokraattiset lehdet ovat olemassa, jotta meillä sosialidemokratiaan tulleilla on mahdollisuus naulata aika ajoin oma tunnustuksemme eläviksi riveiksi. Naulaan nyt omat kuntavaaleihin liittyvät ja pehmeisiin arvoihin pohjautuvat teesini seuraaviksi riveiksi.

1. On priorisoinnin paikka
Kuntien sosiaali- ja terveydenhuollon menot ovat kasvaneet samaan aikaan, kun kuntien tulot valtiolta ovat miljarditolkulla vähentyneet. Satakuntalaisten kuntien menoista kolme neljännestä voi kuulua sosiaali-, terveys- ja koulutussektorille. Jotta tulevaisuudessa voidaan huolehtia ainakin näistä peruspalveluista, kaupungin tulo- ja menokehitystä on arvioitava ennakkoluulottomasti.

2. Rahaa terveydenhuoltoon ja ikäihmisestä huolehtimiseen
En näe mitään syytä nöyristellä sen edessä, että minua pidetään julkisen terveydenhuollon "karvalakkilähettiläänä", vaikka se ei suinkaan miellytä kaikkia.  Uskon vakaasti, että sosialidemokraattien keskeisin tehtävä satakuntalaisissa kunnissa on huolehtia, että tulevaisuudessa perusterveydenhuollolla, erikoissairaanhoidolla ja ikäihmisten hoivalla on riittävät resurssit. Monesti terveydenhuollon määrärahat eivät yksinkertaisesti vastaa kuntalaisten tarpeita, ja terveydenhuollon talousarvioita on saatettu pitää vuosikausia jälkirahoitteisina.

3. Perusopetukseen sosialidemokraattinen jälki
Satakunnan kunnilla pitää olla riittävät resurssit kasvattaa ja opettaa lapsia ja nuoria. Sosialidemokraattien pitää puuttua nuorten pahoinvointiin luokkakokojen pienentämisen, koulukiusaamiseen puuttumisen ja tukiopetuksen lisäämisen kautta.

4. Lapsiperheiden aika on nyt 
Lapsiystävällisessä maakunnassa myös päivähoitopalvelujen on toimittava laadukkaasti ja lähellä perheitä. Siksi meidän sosialidemokraattien on varmistettava, että satakuntalaisissa päiväkodeissa toimitaan lain ja asetuksien mukaan. Vajaata henkilökuntaa ja hoitajien vaihtuvuutta pitää välttää turvallisuuden takaamiseksi.

5. Työllisyyden hoitamisessa ei saa antaa periksi
Kunnissa satsataan lukuisin eri tavoin työllisyyden hoitoon, mutta tulokset jäävät monesti heikoiksi. Työttömyydestä kärsivien auttaminen ja työllisyys- sekä elinkeinopolitiikkaan panostaminen voivat tarkoittaa radikaalejakin keinoja ja osallistumista valtion hallinnoimiin kehittämishankkeisiin.

6. Vihreää vehreyttä ja mahdollisuuksien vapaa-aikaa
Kaikilla satakuntalaisilla tulee olla mahdollisuus vihreään vehreyteen sekä kirjoon vapaa-ajan viettomahdollisuuksia ennaltaehkäisevästä liikkumisesta akkuja lataavaan kulttuuriin. 

7. Kuntien pitää toimia hyvinä työnantajina
Kuntien tulee vähentää pätkätyön teettämistä ja työsopimusten ketjuttamista vakinaistamalla pitkään palvelleet työntekijänsä.

8. Tehdään naapurien kampittamisesta loppu
Satakuntalaisilla kunnilla ja niiden päättäjillä ei saa olla tarvetta tai halua työntää kapuloita naapurikuntien rattaisiin.

9. Tahtomme ratkaisee
Kunnan koko tai vauraus eivät vielä ratkaise, mitkä kuntapalvelut ovat huonosti tai hyvin järjestettyjä. Tahtomme tehdä ja toimia ratkaisee.

10. Ollaan sosialidemokraatteja
Sanomattakin selvää?

12.9.2008 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva