Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Ulvilassa aloitettiin kuntalaiskeskustelut kireissä tunnelmissa

Ilmapiiri oli aistittavissa kireäksi, kun Ulvilassa maanantai-iltana järjestettiin ensimmäinen kuntalaisille tarkoitettu informaatio- ja keskustelutilaisuus, jossa käsiteltiin rinnakkain Jokilaakson kuntaliitoshanketta sekä Ulvilan liittymistä Porin seudun sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistoiminta-alueeseen.

 

Ulvilan sosialidemokraattisen kunnallisjärjestön järjestämässä keskustelutilaisuudessa kaupunginjohtaja Arto Saarinen, talousjohtaja Helena Huhtanen sekä sosiaali- ja terveysjohtaja Sanna-Tuulia Lehtomäki kertoivat yli satapäiselle kuulijakunnalle hankkeiden nykyvaiheesta, mutta osa yleisöstä ei pitänyt virkamiesten esityksiä puolueettomina vaan Poriin päin suuntautuneina.

Alustusten välillä keskustelu ryöppysikin tunteenomaiseksi kummankin hankkeen puolesta ja niitä vastaan niin, että tilaisuuden puheenjohtajana toiminut Seppo Virtanen joutui välillä hiljentämään puhujia.

Äänekkäimpiä olivat Jokilaakson kaupungin puolustajat, jotka koostuivat pääosin eri puolueiden valtuutetuista. Poria syytettiin köyhäksi ja taantumukselliseksi tai sairaalan lopettajaksi, kuten kokoomusvaltuutettu Kimmo Vepsä sanoi. Tämän tiedon tosin Sana-Tuulia Lehtomäki korjasi vääräksi.

Jokilaakson vastustajat tuntuivat löytyvän enemmän kuntalaisten riveistä. Esimerkiksi Martti Iivari syytti Ulvilan luottamusmiesjohtoa kyvyttömäksi, koska se ei ole noudattanut valtuuston viime maaliskuussa tekemää päätöstä tehdä Porin kanssa sopimus yhteistoiminta-alueesta.

Yleisön joukossa ihmeteltiin myös sitä, miksi valtuuston puheenjohtaja Sirkka Saari (kok) ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Ari Ruoho (sd) pystyivät omin päin aloittamaan liitosneuvottelut Harjavallan, Kokemäen ja Nakkilan kanssa.

Keskustelu jatkui pitkälle iltaan. Viralliset, kaupungin järjestämät kuntalaistilaisuudet ovat Ulvilassa edessä vasta myöhemmin.

Jukka Vilponiemi

9.9.2008 09:01

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva