Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Raumalla demareitten tavoitteena täysi lista

Rauman sosialidemokraattien ei ole tarvinnut lehti-ilmoituksilla hakea ehdokkaita kunnallisvaaleihin. Kunnallisjärjestön puheenjohtaja Erkki Raittila vakuuttaa kaikkien ehdokkaitten olevan jo aikaisemmin tunnettuja.

 

- Kun yhdistysten henkilöt hakevat ehdokkaita, kaikki ovat jonkun kautta ennestään tuttuja. Meillä katsotaan, että ehdokkaalla on jonkinlainen ymmärrys siitä, että millä tavalla tämä yhteiskunta toimii, painottaa Raittila.

Raittila kertoo ehdokaslistalla olevan nyt runko valmiina, mutta painottaa listaa täydennettävän vielä 14. syyskuuta pidettävässä kokouksessa.

- Me käydään vielä läpi täydennyskierros ja katsotaan, että kaikki kansalaispiirit tulevat edustetuksi. Tavoitteena on saada täysi lista, eli 76 ehdokasta, kertoo Raittila.

Pelkästään ehdokkaitten etsimisessä aika ei ole kulunut. Raittila kertoo myös vaalikauden tavoiteohjelmaan paneudutun tarvittavien muutosten aikaansaamiseksi.

Esimerkin muutostarpeesta Raittila ottaa Lapin kuntaliitoksesta, joka vaikuttaa mm. työpaikkaomavaraisuuden lisääntymiseen.
Hän kertoo lappilaisten edustajien olleen myönteisessä hengessä mukana tavoiteohjelmaa valmisteltaessa.

- Tavoitteena on, että Lappi olisi samanarvoinen kaupunginosa, kuin muutkin, painottaa Raittila.

Tavoiteohjelmaluonnokseen Raittila kertoo kärkitavoitteiksi asetetun kodin ja perheen turvallisuuden, mihin kuuluu asumisen lisäksi myös työ sekä kodin yhteisöllisyys.

Koulutuksessa demarit eivät tarkastele vain yhtä vaihetta, vaan koulutus ja kasvatus pitävät sisällään koko kirjon päiväkodista, kansalaisopiston kautta ammatilliseen koulutukseen.

Terveydenhuollon uusiin tuuliin Raittila kertoo pyrkimyksenä olevan saada Raumalle terveydenhuollollinen keskus, mutta samalla painotetaan myös sitä, että myös omin toimenpitein voidaan vaikuttaa terveyteen.

Ohjelmaluonnoksen kärkiasioihin kuuluu myös huolenpito ikäihmisistä ja vanhuksista, missä nousee arki ja asuminen päärooliin.
Muutenkin ohjelmassa pureudutaan asumiseen ja asumisrakentamisen edellytysten parantamiseen, muun muassa kaukolämpöverkostoa laajentamalla.

- Ohjelmaan on haettu meille tärkeät arvot. Tavoitteena on arvokas elämä ja jatkuva muutos meidän arvojen suuntaan. Me pyrimme puuttumaan köyhyyteen turvattomuuteen ja sairauksien hoitamiseen, tiivistää Raittila.

Jouko Veijonaho

5.9.2008 08:39

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva