Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Pian rävähtää ilmoille Porilaisten marssi ... tai siis farssi!

Kuva: Pian rävähtää ilmoille Porilaisten marssi ... tai siis farssi!

Odotettavissa ilkikurinen katsaus porilaisiin pinta- ja syväilmiöihin, hullutuksiin ja omituisuuksiin.

Yhdeksän päivän päästä se tapahtuu Porin Teatterin päänäyttämöllä. Karhukaupungin 450-vuotisjuhlan kunniaksi toteutettu revyy ”Porilaisten farssi” saa ensi-iltansa. Ohjaaja Patrik Draken mukaan luvassa on kaikkea sitä, mitä paikalliselta revyyltä voidaan odottaa: hauska, ilkikurinen katsaus porilaisiin ja satakuntalaisiin pinta- ja syväilmiöihin, hullutuksiin ja omituisuuksiin.

Revyy koostuu 13 sketsistä, 14 laulusta ja tanssinumeroista. Teatterin puvustamossa on tuotettu Taru Liipolan johdolla noin 130 erilaista vaatetta.

Lavalla nähdään monta tuttua porilaiskasvoa tai ainakin heidän alter egonsa, esimerkkeinä Jorma, Kaino-Laina, Ape, Molli-Olli, Jalmari, Styyrmann ja Jone Joki. Lisukkeena on lukuisa joukko rahvasta ja muuten vain omituista väkeä.
Patrik Drake kuvailee Porilaisten farssia tilkkutäkiksi.

- Jotakin kotoista, jotakin lämmintä ja monia erilaisia palasia. Osa tilkuista on juhlakangasta ja osa arkisarkaa. Minusta oleellisin tekijä on huumorin sävyttämä lämpö.

- Revyyn ei ole tarkoitus ratkaista kaikkia Porin ongelmia, eikä loukata ihmisiä. Me haluamme tarjota iloisen shown ja kertoa meistä porilaisista ehkä jotain sellaista, jonka olemme aina tienneet olevan olemassa, mutta emme vain ole uskaltaneet tunnustaa sitä omaksemme.

Porin teatterin laajaa musiikillista osaamista esitellään revyyssä olan takaa. Näyttelijä Teemu Niemelä vastaa musiikin sovituksesta, harjoituksesta ja johdosta. Odotettavissa on hullunkurisia sovituksia tutuista ja vähemmän tutuista kappaleista.

Musiikin esittää livenä nelihenkinen revyy-bändi Selim P. Ilmoille kajahtavat muun muassa ikivihreät Sulle salaisuuden kertoa mä voisin ja Kangastusta uusin sanoin ja Yö-yhtyeen hitit Särkyvää, Ihmisen poika sekä Rakkaus on lumivalkoinen muotoiltuna uudelleen yhdeksi kokonaisuudeksi.

Revyyn tekstit ovat 13 eri kirjoittajan käsialaa. Kirjoittajat ovat Mikko I. Elo, Hilkka Harolin, Pertti Hämäläinen, Timo Koivisto, Timo Kokkila, Jari Laasanen, Kirsi Nurmi, Simo Ojanen, Mika Rättö, Kari Sarpila, Taina Teerialho, Janne Turkki ja Elina Wallin.
Kirjailija Taina Teerialhon sketsissä tuodaan esiin porilaisen jokisuiston rikasta linnustoa ja luontoa.

- Itse olen lintuharrastaja, joka nauttii näkemästään, mutta ei ole omaksunut mitään laajaa tieteellistä faktatietoa. Sain tästä aiheesta herkullisen näkökulman, jossa varsinainen lintutieteilijä ja vähemmän tietävä bongari ovat vastakkain. Hauskuutta tuo myös eri sukupuolten välinen suhtautumistapa.

Taina ei ole alkuperäinen porilainen, mutta on asunut kaupungissa kolme vuotta.

- Olen viihtynyt hienosti. Porin rikkaassa kulttuurielämässä on tilaa ja minut on otettu lämpimästi vastaan.

- Kulunut vuosi, kirjailijanurani 20-vuotisjuhlavuosi muuten, on ollut varsin työntäyteinen. Porilaisten farssin lisäksi tässä kuussa saa ensi-iltansa toinenkin näytelmä, jossa olen mukana. Olen käsikirjoittanut hammashuollolle nuorille suunnatun Näytä sille harjaa -näytelmän, joka lähtee kiertueelle kaikille Porin yläasteille, Taina paljastaa.


l Porilaisten farssin ensi-ilta on Porin Teatterin päänäyttämöllä 13. syyskuuta. Revyyn lipuista on varattu jo yli 70 prosenttia, joten yleisön kiinnostus on ollut hurjaa.

Maarit Kautto

4.9.2008 08:22

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva