Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

TSL täyttää ensi vuonna 90 vuotta

Työväen Sivistysliiton (TSL) Porin Seudun Opintojärjestön toimisto siirtyi viime keväänä Pohjoispuistosta Tasavallankadulle, Porin Sos.dem. Naisyhdistyksen tiloihin. Opintojärjestön puheenjohtaja Vesa Turvanen sanoo muuton sd-toimijoiden pariin heijastelevan rakenteen järkiperäistämistä sekä yhteistyötä toiminnassa ja arkipäivän aiheissa.

 

Syyskuun ensimmäistä päivää vietetään muun muassa TSL-päivänä. Maanantaina tuli kuluneeksi 89 vuotta TSL:n perustamisesta. Järjestö perustettiin kansalaissodan jälkimaininkien aikana. Keskeinen perustamista ajanut henkilö oli professori Väinö Voionmaa.

- TSL:n 90-vuotista taivalta tullaan juhlimaan vuoden kuluttua myös Porissa, Turvanen vakuuttaa.

Työväen Sivistysliitto on jättänyt koulutus- ja kulttuuritoiminnassa ison jäljen. Mitkä asiat tulevat olemaan tärkeitä 90-vuotiaalle TSL:lle?

- Uskon, että tietotekniikka tulee olemaan pitkään uusien sovellutusten osalta esillä, sanoo Turvanen. Tulevaisuudessa pinnalle nousee globaalimpia aiheita: kansainvälisiä kysymyksiä ja yhteistyötä monikulttuuristen järjestöjen kanssa.

Opintojärjestön varapuheenjohtaja Ulla Mäntynen uskoo, että tietotekniikan yleistyessä ja taitojen lisääntyessä

Yhteistyökumppaneiden hakeminen on helpompaa. Sitä kautta syntyy uudenlaista kulttuuri- ja yhteistoimintaa jäsenjärjestöjen ja ulkopuolisten järjestöjen kanssa. TSL:n Satakunnan piirin puheenjohtajana Mäntynen vakuuttaa, että työväen kulttuuritoimintaan tullaan panostamaan. TSL:n Satakunnan piiri innostaa opintojärjestöjä etsimään uusia ideoita ja toimintamuotoja.

- Täytyy olla avoin uusille ideoille – sellaisillekin, jotka eivät ole perinteisesti kuuluneet TSL:n toimintaan. TSL:n katon pitää olla korkealla ja seinien leveällä, sanovat Ulla Mäntynen ja Vesa Turvanen.

Pekka Ovaska

4.9.2008 08:14

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva