Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Terveyskeskusmaksun korotus hyväksyttiin Porissa

Kiistaa aiheuttanut terveyskeskusmaksun korotus hyväksyttiin maanantai-iltana Porin kaupunginvaltuustossa tunnin keskustelun ja yhden äänestyksen jälkeen luvuin 43-13. Korotuksen kannalla olivat kokoomus ja keskusta sekä myös sosialidemokraatit, jotka ryhmäkokouksessaan päätyivät korotuksen kannalle.

 

Terveyskeskuksen lääkärimaksu nousee Porissa nyt nykyisestä 11 eurosta 12,80 euroon eli sille tasolle, jolle maan porvarihallitus elokuun alussa astuneella asetuksella nosti lääkärimaksua. Maksu peritään enintään kolmelta käyntikerralta kalenterivuodessa.

Edellisen kerran terveyskeskusmaksua on korotutettu vuonna 2002, ja korotus on nyt vajaat 17 prosenttia eli jokseenkin saman kuin indeksi on tuona aikana noussut.

Useissa kunnissa lääkärimaksua on korotettu hallituksen esityksen mukaisesti vähin äänin, mutta Porissa kiista virisi, kun terveyslautakunnassa sosialidemokraatit ja vasemmistoliitto kaatoivat enemmistöllään korotusesityksen. Muut sosiaali- ja terveystoimen asiakasmaksut korotettiin asetuksen mukaisesti lautakunnissa myös Porissa.

Kaupunginhallituksessa demarit olivat myös terveyskeskusmaksun korotuksen kannalla, koska se oli jo merkitty osaksi ensi vuoden budjettikehystä.

Eilisessä valtuuston kokouksessa kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mikko Elo (sd) huomautti, että teki Pori minkä päätöksen tahansa, hallitus nappaa kuitenkin pois 900 000 sosiaali- ja terveydenhuollon valtionosuuksia. Hän piti korotuksen vastustamista populismina, ja elleivät kunnallisvaalit olisi parin kuukauden päässä, myös vasemmistoliitto olisi hänen mukaansa hyväksynyt korotuksen.

Muutama demarikin kävi valtuustosalissa kertomassa, että hän hyväksyy korotuksen vastenmielisesti. Näin teki mm. Antti Vuolanne, jonka mukaan tavoitteena pitää olla ilmainen terveydenhuolto. Samaa mieltä oli edelleen myös terveyslautakunnan puheenjohtaja Rauno Vesivalo (sd), joka pysyi lautakunnan enemmistön kannalla loppuun saakka. Hän äänesti eilen tyhjää.

Terveyslautakunnan toinen valtuustossa istuva demarijäsen Krista Kiuru poistui valtuuston kokouksesta pykälän alussa.
Vesivalo jätti myös ponnen, jonka mukaan terveyskeskusmaksun korotuksesta ensi vuonna kertyvät noin 100 000 euroa käytetään kaupunginsairaalan parvekkeiden korjaukseen.

Jukka Vilponiemi

26.8.2008 10:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva