Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Leo-Pekka Tähti matkaa Pekingiin loistavassa kunnossa

Kuva: Leo-Pekka Tähti matkaa Pekingiin loistavassa kunnossa

Pyörätuolikelaaja Leo-Pekka Tähti lähtee Pekingin paralympialaisiin itsevarmana. Mies on treenannut itsensä huippukuntoon ja tavoittelee Kiinasta itselleen kultamitalia sadan metrin matkalla. Kahden sadan metrin kelauksessa Tähti on tyytyväinen, kunhan saa vain mitalin.

- Pekingin radalla on kova alusta, joka mahdollistaa huippuaikojen tekemisen, kaksikertainen paralympiakultamitalisti kertoo.

Leo-Pekka Tähti on saanut lisämotivaatiota loistavasti sujuneesta kesästä. Hän on voittanut esimerkiksi kaikki tämän kauden satasen kisat. Kahden sadan matkalla Tähti ei ole kuitenkaan voittamaton.

- Kahden sadan metrin maailmanrankingissa olen ollut kolmas. Uskon, että olen saanut hieman maailman kärkeä kiinni.
Lisäpontta Tähden itsevarmuuteen toi viime viikonloppuna käydyt SM-kisat Kempeleellä. Siellä mies teki parhaan koskaan Suomessa kelaamansa tuloksen satasella, 14.04 sekuntia. Myös 200 metrin matka sujui hyin.

Lauantaina Kiinaan matkaava Tähti ei sulje pois sitä, etteikö tekisi paralympialaisissa maailmanennätystä satasella. Ennätyksen tekeminen ei ole kuitenkaan missio, ainoastaan kultamitali. Kahdessa sadassa metrissä kiikarissa on oman ennätyksen tekeminen.
25-vuotias porilainen pyörätuolikelaaja on treenannut Pekingiin jo Ateenan paralympialaisista asti. Seuraavaksi tähtäimessä ovat Lontoon kisat.

- Miksi lopettaa nyt, kun olen parhaassa iässä. Nyt voi alkaa odottaa tuloksia, Tähti kuittaa.

Neljä vuotta sitten Ateenan paralympialaisissa Tähti voitti kultaa satasella ajassa 14.19. Hän arvioi, että Kiinassa samalla ajalla sijoittuisi kolmanneksi. Tähti on kuitenkin kehittynyt lähdöissä Ateenan ajoilta huomattavasti, joten kultamitalitavoite on realistinen.

- Ensimmäiset 40-50 metriä lähtevät nyt paljon räjähtävämmin kuin ennen.

Tähti lähtee nyt Pekingiin eri lähtökohdista kuin Ateenan kisoihin. Neljä vuotta sitten mies ei ollut vielä tunnettu suuren yleisön keskuudessa, eivätkä odotukset olleet suuria. Nyt tilanne on toinen. Tähti on kovemmassa kunnossa kuin Ateenassa ja odotukset ovat kovat. Silti hän ei ota paineita.

- Varsinkaan kahdessa sadassa metrissä minulla ei ole ennakkosuosikkipaineita, sillä kisoissa on pari kovempaa tekijää kuin minä. Olen kuitenkin hyvä haastaja.

Tähden valmentajan Juha Flinckin mukaan miehen ensimmäinen viikko Pekingissä menee sopeutuessa ilmastoon. Toisen viikon ohjelmaan kuuluu muutamia valmistavia harjoituksia.

Kiinan lämmin ja saastunut ilmasto ei huoleta Tähteä.

- Ateenassakaan ei ollut puhdas ilma, mutta se ei ollut minulle ongelma, koska kyseessä ei ole kestävyysmatka. Kuumuuskaan ei haittaa, sillä mitä kuumempi on, sen parempi.

Tämänhetkisten tietojen mukaan sadan metrin finaali pidetään aamupäivällä. Tämä on Tähden mielestä kisojen ainoa miinuspuoli, sillä hän ei ole aamuihmisiä.

Pekingin paralympialaiset järjestetään 6.-17.9.

Lilli Vesa

26.8.2008 09:03

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva