Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Pori ja ympäristökunnat edistävät yhdessä lasten hyvinvointia

Kuva: Pori ja ympäristökunnat edistävät yhdessä lasten hyvinvointia

Suurin osa ala-asteikäisistä lapsista liikkuu luonnostaan, jos heille annetaan siihen mahdollisuus. Kaikki eivät kuitenkaan ole yhtä innokkaita liikkujia ja lasten ylipaino-ongelmat ovatkin selvästi viime vuosina lisääntyneet. Porissa ja ympäristökunnissa on tartuttu härkää sarvista ja yhteinen tahtotila lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämiseen on löydetty Hyvis-hankkeen kautta.

- Alle 13-vuotiaille suunnatun Hyvikseen tarkoituksena on luoda pysyvä alueellinen ja verkostoitunut toimintamalli lasten liikunnan määrän ja terveellisten elämäntapojen lisäämiseksi. Lisäksi ammattihenkilöstön käyttöön kehitetään mittaristo, jolla voidaan seurata terveys-, liikunta- ja ravitsemustottumusten muutoksia lapsilla ja heidän perheillään, projektipäällikkö Hannele Wallin selvittää.

Hyviksessä ovat mukana Porin lisäksi Ulvila, Luvia, Merikarvia, Noormarkku ja Pomarkku. Toimintaa toteutetaan neuvoloiden, päiväkotien, koulujen ja vapaa-aikatoimen yhteistyönä. Rahoittajina ovat Länsi-Suomen lääninhallitus ja Porin kaupunki. Ympäristökunnilta ei hankkeeseen kulu rahaa, vaan ne ovat mukana työpanoksella.

Hyvis-hanke korostaa kotien ja vanhempien esimerkin tärkeyttä. Perheitä kannustetaan liikunnalliseen arkeen, säännölliseen ja terveelliseen syömiseen ja yhteiseen ajankäyttöön.

Hanke toteutetaan asuinaluekohtaisesti, esimerkiksi kaupungeissa eri kaupunginosien mukaan. Perheet ovat näin tehokkaammin tavoitettavissa, kun heidän taustansa ja lähipiirinsä tunnetaan.

Ulvilan sosiaali- ja terveysjohtaja Sanna-Tuulia Lehtomäki korostaa, että yksittäisen kunnan ja yksittäisen neuvolan puuhastelu ei johda riittäviin tuloksiin, mutta Hyvis-hanke sen sijaan verkostoi mukaan kaikki tärkeät toimijat laajalla alueella.

- Ulvilalle Hyvis on tärkeä hanke onhan lasten ja nuorten terveyden edistäminen kirjattu kaupunkimme strategiaankin.
- Meillä päivähoito, koulutoimi ja neuvolat ovat lähteneet innokkaasti mukaan. Jo nyt on toteutettu yhteiseen mittaristoon tähtäävä kysely 3-5 -vuotiaiden vanhempien keskuudessa ja otettu päiväkotien liikuntakerhot käyttöön.

- En tiedä mitä muuta kautta, olisimme voineet näin räväkästi lähteä liikkeelle. Tämä on hyvä esimerkki toimivasta seudullisesta yhteistyöstä, Lehtomäki kiitteli.

Maarit Kautto

26.8.2008 09:01

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva