Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Cimcorpilla valoisat näkymät

Vaikka teknologiateollisuuden kasvunäkymät ovat alkaneet hidastua Satakunnassa, ulvilalaisella Cimcorp Oy:llä pyyhkii hyvin. Rengasteollisuudelle automaatiojärjestelmiä toimittava yritys on saavuttanut rengasteollisuudessa maailmanlaajuisesti merkittävän aseman ja onnistunut pääsemään sisään jopa Japanin markkinoille. Lisäksi Cimcorp on toimittanut automaatiojärjestelmiään tänä vuonna muun muassa Koreaan, Venäjälle, Slovakiaan, Brasiliaan ja Saksaan.

 

Cimcorpin tilausten määrä on kehittynyt suotuisasti ja on jo euromääräisesti yli kaksinkertainen vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna.  Yhtiö arvioikin liikevaihtonsa kasvavan tänä vuonna noin 50 prosenttia viime vuodesta. Kasvun uskotaan jatkuvan myös ensi vuonna.

Myös tuloskehitys on ollut hyvä. Ensimmäisen vuosipuoliskon tulos on noin miljoona euroa vajaan 15 miljoonan euron liikevaihdolla.
Mieluisa kehitys on johtanut siihen, että yritys on rekrytoinut lisää henkilökuntaa. Jos tilanne jatkuu positiivisena, lisätyövoiman tarve tulee edelleen kasvamaan. Tarvetta on etenkin ohjaus- ja tietojärjestelmäinsinööreistä, mutta myös laitesuunnittelun, myynnin ja hankintatoimen ammattilaisia kaivataan. Tällä hetkellä Cimcorp työllistää noin 150 henkilöä.

Cimcorpin toimitusjohtaja Markku Vesa on huomannut työntekijöiden hakuprosessin aikana alan lievästi heikkenevän tilanteen.

- Työnhakijoiden joukossa oli huomattavissa liikehdintää. Vielä viime vuonna monilla oli kädet täynnä töitä, mutta nyt meille haki enemmän kokenutta väkeä kuin ennen, Vesa kertoo.

Markku Vesa toteaa, että positiivisen tilanteen keskeltä on kiinnitettävä huomiota myös uhkatekijöihin. Esimerkiksi energian hinnan nousu vaikuttaa autojen ja sitä kautta renkaiden käyttöön negatiivisesti. Myös teräksen korkea hinta vaikuttaa toimintaan.

Cimcorp pyrkii pysymään markkinoilla kilpailukykyisenä satsaamalla reilusti omaan konseptiinsa. Vesan mukaan Cimcorpin tuotteet eivät ole halvimmasta päästä ja tämä viestii asiakkaille siitä, että yrityksen henkilökunta on kovatasoista ja tuotteet laadukkaita.

Cimcorp on laajentanut toimintaansa myös aurinkosähköön. Yhtiö eriytti vuoden alusta aurinkokennojen automaattiseen käsittelyyn keskittyneen liiketoimintansa. Perustettiin CimSolar, josta Cimcorp omistaa suuren osan.

CimSolarin toimitusjohtaja Kari Ollila kertoo, että yritys käyttää samaa automaatiota kuin Cimcorp, mutta vain eri asiakkaille.
Yritys on vielä alkuvaiheessa ja se on tehnyt pari toimitussopimusta. Sillä on kuitenkin tärkeä referenssi Saksassa, joka on toiminut moitteettomasti puolen vuoden ajan.

Lilli Vesa

22.8.2008 07:04

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva