Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Lokakuussa avattava Mikkolan Citymarket panostaa paikallisuuteen

Kuva: Lokakuussa avattava Mikkolan Citymarket panostaa paikallisuuteen

Lokakuun tienoilla Porin Mikkolassa avautuva uusi K-citymarket ja sen yhteydessä oleva kauppakeskus valmistuvat ajallaan. Rakennuksen ulkokuori on saatu valmiiksi ja liikkeiden kalustaminen on aloitettu. Kauppakeskuksen vetureina toimivien K-Citymarketin ja Tokmannin lisäksi rakennukseen tulee 21 muuta liikettä. Yksi liiketila on vielä vapaana.

Kauppakeskuksen kokonaispinta-ala on runsaat 21 000 neliötä, joista Citymarket nappaa noin kymmenen tuhannen neliön palan. Marketin kauppiaan Jari Puumalan ja Keskon aluejohtajan Olli Setäsen mukaan Mikkolaan ei olla tarkoituksella rakentamassa ”jumalatonta hehtaarihallia”, vaan myymälää, josta selviytyy ulos nopeasti.

Koska keskustan myymälä jää paikalleen, Porissa on syksyllä kaksi Citymarketia. Tämä ei ole kuitenkaan Setäsen mukaan erikoista, sillä esimerkiksi Turussa Citymarketeja on neljä ja Tampereella avataan pian viides liike.

- Pori on Suomen kymmenenneksi suurin kaupunki. Uskomme, että täällä on tarvetta toiselle myymälälle.

Kauppias Jari Puumalan mukaan Mikkolan Citymarketissa tullaan panostamaan vahvasti paikalliseen ruokaosaamiseen. Elintarvikepuolelle avautuu Bucco-delipiste, joka toteutetaan yhteistyössä ravintoloitsija Jani Lehtisen kanssa. Delipiste tarjoaa italialaisia käsityötuotteita, kuten parmesan-juustoa ja parmankinkkua. Lehtisen kädenjälki näkyy myös palvelutiskeillä ja myymälän Kotikeittiössä.

Kahvilan ja paistopisteen yhteistyökumppanina on Sarpi.

Myymälässä kiinnitetään huomiota myös ympäristöasioihin. Kaupassa on esimerkiksi kannelliset pakastealtaat, jotka säästävät energiaa noin 20 prosenttia tavallisiin altaisiin verrattuna. Energiankulutusta vähennetään myös lämmitystekniikan avulla. Kaupan ilmanvaihdosta ja pakastealtaiden jäähdyttämiseen tarkoitetusta kylmälaitoksesta syntyvä lämpö hyödynnetään myymälän lämmityksessä.

Keskustan myymälän uusi kauppias Hannu Viitanen pitää kahta Citymarkettia markkinaetuna. Kahden myymälän voimin Citymarket on paremmin asiakkaiden saavutettavissa.

Syyskuun alussa työnsä aloittava Viitanen lupaa nykyaikaistaa kaupan ilmettä.

- Uudistamme syksyn aikana ruokakaupan kaikkia osastoja ja laajennamme samalla myös tuotevalikoimaa, Viitanen kertoo.

Kauppias toivoo, että myymälästä ei puhuttaisi vanhana Citymarketina vaan keskustan Citymarketina.

- Haluan tituleerata itseäni lähikauppiaaksi, sillä myymälästä tulee keskustan alueen iso lähikauppa, Viitanen sanoo.

Mikkolan ja keskustan Citymarketien yhteinen myyntitavoite ensi vuodelle on noin 60 miljoonaa euroa. Luku on noin 30 miljoonaa euroa suurempi nykyiseen myyntiin verrattuna.

Molemmat tavaratalot työllistävät yhteensä yli 150 henkilöä. Mikkolan Citymarketin työntekijät on jo valittu, keskustan myymälän rekrytointi on käynnissä.

Lilli Vesa

21.8.2008 08:30

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva