Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Länsirannikon Koulutus Oy:n valmistelu etenee vauhdilla

Porin ja Rauman kaupunkien sekä Porin aikuiskoulutuskeskuksen sekä Laitilassa toimivan aikuiskoulutuskeskus Innovan puuhaaman Länsirannikon Koulutus Oy:n valmistelu etenee ripeästi.
Hankkeen ohjausryhmän on määrä ensi viikolla lyödä lukkoon esityksensä osakeyhtiön perustamisperiaatteista, jotka menevät omistajien hyväksyttäviksi vielä alkusyksyn aikana.

 

Porin ja Rauman ammatillisen koulutuksen sekä aikuiskoulutuskeskukset yhdistävän hankkeen on määrä edetä niin, että osakeyhtiö aloittaisi toimintansa ensi vuoden alussa, mutta varsinainen koulutus siirrettäisiin yhtiön hallintaan vuoden 2010 alussa.

- Aikataulu on haastava, mutta näköpiirissä ei ole enää sellaisia kiistoja, jotka pysäyttäisivät junan - toivottavasti, sanoo suunnitteluvaihetta päätoimisesti tämän vuoden loppuun saakka valmisteleva Porin ammattiopiston rehtori Jukka Salminen. Hän on tänä aikana rehtorin virastaan virkavapaalla.

Salminen toivoo, että Porin ja Rauman välillä viime keväänä muhineet kiistat mm. koko hankkeen hallintomuodosta ja hallintopaikasta ovat nyt lopullisesti ohi. Osakeyhtiö on toteutumassa, ja sen hallintopaikaksi on sovittu Rauma.

- Tiettyä Pori-pelkoa muilla edelleen on, että maakunnan pääkaupunki haalisi kaiken,  mutta toisaalta Pori on vakuuttanut, että sopimuksissa pysytään.

Valmistelutyössä on päästy sopimukseen ainakin tässä vaiheessa myös hallituksen paikkajaosta.

Kymmenpaikkaiseen hallitukseen Pori saisi 4 paikkaa, Rauma 2 ja Porin aikuiskoulutuskeskus sekä Innova molemmat yhden paikan. Lisäksi työelämä saisi hallitukseen kaksi paikkaa, joista toisen täyttäisivät Satakunnan ja Rauman kauppakamarit ja toisen ammattiyhdistysliike.

- Tämä on ehdotus, joka ensi viikolla menee poliittisen ohjausryhmän käsittelyyn, Salminen huomauttaa.

Hallituksen lisäksi yhtiön ylimmäksi päättäväksi elimeksi valittaisiin parikymmentäpaikkainen hallintoneuvosto, johon tulisi laaja yhteiskunnan edustus.

Mikäli ohjausryhmä hyväksyy ehdotuksen, se lähtee Porin ja Rauman kaupunkien sekä aikuiskoulutuskeskusten käsittelyyn aina valtuustotasolle saakka.

Jukka Salmisen mukaan päätöksiä pitäisi tehdä syksyn aikana, sillä yhtiön hallitus olisi valittava ripeästi. Hallituksen ensimmäisiä tehtäviä on valita yhtiölle toimitusjohtaja ja muutaman hengen johto. He aloittavat varsinaisen toiminnallisen suunnittelun ensi vuoden alussa.

Koko Satakunnan ammatillinen koulutus piti alunperin yhdistää saman hallinnon alle, mutta kun Kokemäenjokilaakson ja Pohjois-Satakunnan ammatillisen koulutuksen kuntayhtymät päättivät pysyä hankkeesta erillään, Pori ja Rauma päättivät yhdistää voimansa.

Länsirannikon Koulutus Oy on tarkoitus käynnistää kahden miljoonan euron osakepääomalla, mutta perustamisasiakirjojen mukaan sitä on mahdollista nostaa aina 10 miljoonaan euroon saakka.

- Portti on jätetty monella muullakin tavalla auki sille, että koko maakunnan voimat voidaan yhdistää osakeyhtiöön vuonna 2013.

Jukka Vilponiemi

Kuusi tuhatta opiskelijaa

Pori P Länsirannikon Koulutus Oy:stä tulee toteutuessaan varsin massiivinen oppilaitos, joka antaa ammatillista nuorisokoulutusta ja ammatillista aikuis- ja täydennyskoulutusta yhteensä noin 6 000 opiskelijalle vuodessa.

Nuorisoasteen opiskelijoita on noin 4 000 ja aikuisopiskelijoita eri pituisilla koulutusjaksoilla noin 2 000.

Henkilökuntaa Länsirannikon Koulutus Oy:ssä tulee olemaan noin 900. Paras-hankkeen mukaisesti henkilöstölle turvataan työpaikka viiden vuoden siirtymäajaksi.

Yhtiön perustamisen myötä nykyisten oppilaitosten organisaatio muuttuu oleellisesti. Hankkeen valmistelijan Jukka Salmisen uskoman mukaan avoimeen hakuun pannaan ainoastaan yhtiön toimitusjohtajan tehtävä. Muut toimet täytetään nykyisten oppilaitosten sisältä.

UA

21.8.2008 08:24

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva