Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Kiihkeät melontakisat keskustan tuntumassa

Tulevana viikonloppuna nähdään Kokemäenjoen vesistöissä normaalia enemmän liikennettä, kun maratonmelonnan SM- ja NMK- kilpailut melotaan keskustan jokirannan tuntumassa. Kilpailun reitti kulkee linnansillan ja Melamajavien vajan välillä sisältäen myös kanto-osuuden Kirjurinluodossa. Kilpailun järjestää porilainen melontaseura Melamajavat.

 

Kanoottiliitto on sijoittanut kilpailut Poriin kaupungin 450- ja Melamajavien 30-vuotisjuhlavuosien kunniaksi. Kilpailuissa melotaan kahtena päivänä useissa eri nuorten ja aikuisten sarjoissa. Pisimmät matkat melotaan miesten sarjoissa, joissa matkaa kertyy 27 kilometrin melonnan ja neljän 100 metrin kanto-osuuden verran. Nuorimmat melovat 10 kilometrin matkan.


Melamajavien puheenjohtaja Veikko Haukka kertoo järjestelyiden sujuneen hyvin. Maratonmelonnan kiinnostus on lisääntynyt.


- Toivotaan, että porilaiset ja muutkin tulisivat seuraamaan kilpailuja keskustan jokirantaan ja että laji tulisi tutuksi. Suomessa melontakisat ovat usein vain piilossa melottavia parituntisia. Nyt yleisö pääsee näkemään kilpailun kiihkeimmät hetket ja kanto-osuudet lähietäisyydeltä.


- Kisoissa on ollut hyvä järjestelyporukka. Kisa on vaatinut paljon omaa tekemistä ja seuran jäsenistä on ollut korvaamaton apu. On kieltämättä ollut hieman vaikeaa valmistella kisoja ja samalla valmistautua itse kilpailuun.

Haukka ja Melamajavien varapuheenjohtaja Markku Savolainen ovat itsekin mukana lähtöviivalla. He melovat kaksikkona, sekä molemmat lisäksi omat henkilökohtaiset matkansa. Mitalisijat kiiltävät molempien tavoitteissa.


- Kaksikossa on ehdottomasti tavoitteena mitali. Lähden myös tavoittelemaan oman sarjani voittoa masterseissa, kertoo Savolainen.


Ensimmäiset kilpailustartit tapahtuvat sekä lauantaina, että sunnuntaina kello 11, jolloin miehet lähtevät melomaan. Tämän jälkeen matkaan starttaavat naiset ja nuoret viiden minuutin välein.


- Jouko Färd selostaa kilpailut ja pitää yleisön kilpailussa ajan tasalla, kertoo Haukka.


Palkinnot jaetaan molempina päivinä noin kello 14 kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkosen ja Kulta-Kalle Kangasniemen toimesta.

Tuomas Bärlund

15.8.2008 08:55

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva