Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

SDP:n kunnallisvaalikuviot piirtymässä Satakunnassa

Kuva: SDP:n kunnallisvaalikuviot piirtymässä Satakunnassa

Sosialidemokraattien kunnallisvaalikuviot ovat Satakunnassa tällä hetkellä varsin hyvässä mallissa. Satakunnan Sosialidemokraattien toiminnanjohtajan Jukka Pirttisen mukaan näyttää siltä, että demarit saavat ehdokkaita maakunnan joka kuntaan, myös pienimpiin kepuvaltaisiin maalaiskuntiin.

- Niissä kunnissa, joissa sosialidemokraatit ovat perinteisesti olleet vahvoilla, ehdokkaiden löytyminen on ollut suhteellisen helppoa, ja näyttää siltä, että esimerkiksi Poriin, Raumalle, Euraan, Harjavaltaan ja Ulvilaan saamme ehdokaslistat täyteen. Kuntakohtaisia eroja on kuitenkin paljon, Pirttinen sanoo.


Piirijärjestö on ottanut tavoitteekseen, että näissäkin kunnallisvaaleissa puolue saa ehdokkaita jokaiseen kuntaan, myös pienimpiin kuntiin, joissa keskusta on ylivoimainen.


- Tavoitteen saavuttaminen ei ole välttämättä helppoa, mutta näyttää siltä, että tavoite on saavutettu, kun ehdokaslistat jätetään kuntien keskusvaalilautakunnille 16. syyskuuta.

Edellisissä kunnallisvaaleissa demareilla oli Satakunnassa 581 ehdokasta, ja Pirttinen uskoo, että suhteellisesti samoissa luvuissa ollaan nytkin. Kaikkiaanhan ehdokasmäärä on nyt hieman pienempi kuntaliitoksista johtuen.


Helsingin maratonille viikonvaihteessa mm. SDP:n puoluevaltuuston puheenjohtajan Jouni Backmanin kanssa osallistuva Pirttinen yhtyy niihin käsityksiin, joiden mukaan huonosti menneet eduskuntavaalit ja SDP:n jääminen oppositioon ovat aktivoineet puolueen kannattajia lähtemään ehdokkaiksi kunnallisvaaleihin.


- Väki on nyt selvästi liikkeellä, hän sanoo.


Tosin väkeä ovat aktivoineet myös paikalliset asiat, kuten esimerkiksi Jokilaakson kunnissa liitoskaavailut tai Kankaanpäässä alati muuttuvat kunnallispoliittiset kuviot.

Neljä vuotta sitten pidetyissä kunnallisvaaleissa sosialidemokraatit olivat 29,5 prosentin ääniosuudella maakunnan suurin kuntapuolue, ja myös viime eduskuntavaaleissa demarit saivat samansuuruisen kannatuksen.


Toiminnanjohtajan mukaan demarit ovat asettaneet tavoitteekseen edelleenkin noin 30 prosentin kannatuksen ja ykköspuolueen aseman, ja hän uskoo tavoitteen toteutuvan.


- Vaikka paineet esimerkiksi Porissa ovat kovat, saattaa SDP:n kannatus kaupungissa nousta 1-2 paikan verran.

Jukka Vilponiemi

14.8.2008 08:58

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva