Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Rauman kaupunginteatteri lähtee syksyyn kahdella komedialla

Rauman kaupunginteatterilla ei ole varaa lähteä alkavaan näytäntökauteen riskillä, sillä menokehitys on ylittänyt lähinnä palkka, mutta myös vuokrakulujen osalta suunnitelmat.

 

Pois lähteneen Ilkka Koivulan tilalle ei olla ainakaan alkavalle kaudelle kiinnittämässä ketään tilalle ja silti kaupungin budjetista pitäisi löytyä ensi vuodeksi noin kahden lisänäyttelijän palkkaamiseen tarvittava määrä lisäavustusta.


Talousjohtaja Harri Natunen kertoo omarahoitusosuuden olevan Suomen teatterivertailussa valtakunnan huippua ja myös tämän vuoden aikana rahoitusta on kertynyt budjetoidusti. Teatterin omarahoitusosuus koko 1,4 miljoonan kokonaisbudjetista on noin 35 prosenttia. Loppu katetaan kaupungin- ja valtionavustuksilla. Teatteri odottaa nyt kaupungin noin 660 000 euron avustukseen 60 000 euron korotusta.

Näyttämölle tuodaan syyskuussa parin viikon välein kaksi ensi-iltaa. Ensin avataan esirippu Ladykillersille, joka tunnetaan samalla nimellä myös valkokankaalta. Näytelmän on Rauman kaupunginteatterille ohjannut Jussi Helminen, jonka ohjaamana näytelmä pyöri myös Tampereella. Siellä näytelmän nimenä oli Viiden tähden keikkana.


Näytelmää voi luonnehtia rikoskomediaksi, jossa oikeiden viulukotelorikollisten lisäksi seikkailee myös salapoliisikertomuksista innostunut Lady Wilberfore, joka myös kirjoittaa kertomuksia omiin vihkoihinsa.


Raumallakin huomioidaan Mika Waltarin syntymästä kuluneen sata vuotta ja syyskuun lopulla näissä merkeissä tulee ensi-iltaan Gabriel tule takaisin. Näytelmää Waltari itse on luonnehtinut sydämettömäksi komediaksi, mutta näytelmän ohjaava Teemu Ojanne sanoo näytelmää voitavan luonnehtia myös auervaaralaiseksi tragediaksi.


Syksyn aikana näyttämölle tulee vielä näyttelijävoimin toteutettuna Lauluja Kanalin partaalta, eli tunnelmallinen laulueritys. Esitys on koottu Jacques Brelin, Vladimir Vysotskin ja Kaj Chydeniuksen tunnelmapaloista.


Kevätkaudella näyttämölle tulee vielä Laura Ruohosen Olga – herkkä ja epäsovinnainen rakkaustarina, jonka ohjaa vierailevana Heini Tola.


Teatterin taiteellinen johtaja Teemu Ojanne kertoi, ettei pienille lapsille ole nyt suunniteltu mitään uutta, mutta vakuutti, kevätkaudelle keksittävän jotain, jollakin kokoonpanolla.

Jouko Veijonaho

 

14.8.2008 08:54

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva