Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Tietokone ei korvaa kavereita!

Kuva: Tietokone ei korvaa kavereita!

Miten on käynyt lautapeleille ja muille perinteisille peleille, kun tietokone- ja konsolipelien menekki on noussut räjähdysmäisesti? Eipä ollenkaan hassummin - suosiolukemat ovat viime vuosina kasvaneet tasaisesti.

- Lautapelit ynnä muut ovat luonteeltaan yleensä sosiaalisia. Yhdessäolo, perheen tai kaverien kokoontuminen on se tärkein elementti. Tietokonepelit ovat lisänneet pelaamista kokonaisuudessaan, eivät vieneet suosiota perinteisiltä peleiltä. Kavereita ei voi korvata, korostaa Nelostuotteen myyntijohtaja Juha Nieminen.


Pelien kovin myyntisesonki käynnistyy kesän kääntyessä syksyksi. Nieminen povaa loppuvuoden hittituotteiksi Alias-kestosuosikin uusinta versiota Party Aliasta sekä upouutta Aku Ankka -peliä, jossa yhdistyvät lautapelin ja tietopelin ominaisuudet.


Perinteisten pelityyppien yhdistelmät ovat muutenkin suosittuja tuotteita. - Erilaiset dominopelit ovat uusi trendi. Me tuomme nyt markkinoille laadukkaan version lautapeliä ja dominopeliä yhdistelevästä Mexican Trainista, joka on kuumaa huutoa Amerikassa.


Vaikka Nelostuote versioi myös ulkomaalaisia pelejä Suomen markkinoille, on kotimaisuus pitkän linjan porilaisyrityksen ehdottomia valtteja. Alkuvuoden menestystuotteita onkin supisuomalaisen Suomi Tietopelin Junior -versio.


- Suomalaiset ovat tietopelikansaa. Nykyisissä menestyspeleissä on tyypillistä myös se, että pelaaja laittaa itsensä peliin, vaikkapa verbaalisesti tai piirtämällä. Hyvä esimerkki tästä on yksi alkuvuoden myydyimmistä tuotteistamme, Koko perhe näyttelee -peli, Nieminen kertoo.

Vaikka loppuvuosi on sesonkiaikaa pelimarkkinoilla, kesäksikin kauppa käy. - Keväällä myydään enemmän pieniä pelejä, matkapelejä, erilaisia korttipelejä. Etenkin nuoriso ostaa paljon tällaisia pikkupelejä, joista Ligretto-uutuus on tällä hetkellä suosituimpia, Juha Nieminen valottaa.


Paikkakuntakohtaisia eroja Nelostuotteen pelien myynnissä ole, mutta syksyllä putkahtaa markkinoille takuuvarma porilainen hittituote. Porrii - eks tiä? on koko perheen peli, jonka rajoitettua painosta jaetaan muun muassa Porin kouluihin.

- Kyseessä on 450-juhlavuoden kunniaksi Porin kaupungille tekemämme trivia- ja lautapeli, Nieminen täsmentää.


Nelostuote on pelikaupassa maamme markkinajohtaja. Sen Tactic-tuotemerkki lanseeraa vuosittain noin 40 uutta peliä. Yksi Nelostuotteen elokuun merkkitapahtumista on Vuoden Peli -kilpailu, jossa porilaisyrityksen pelit ovat menestyneet vuosi toisensa jälkeen. Tänäkin vuonna Nelostuote kamppailee kolmen sarjan voitosta yhteensä yhdeksän pelin voimin.


Eri pelikategoriat ovat Nelostuotteella kattavasti edustettuina, joten varsinaisia uusia kohderyhmiä ei ole tavoiteltavana. - Peliteollisuus on kilpailua ihmisten vapaa-ajasta. Suurin haasteemme on löytää pitkään eläviä tuotteita. Satsaamme sisällölliseen laatuun - peleihin, jotka kestävät aikaa.

Mikko I. Elo

 

12.8.2008 08:55

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva