Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Satakunnan Osuuskaupan Kodin Terra nousi harjakorkeuteensa

Kuva: Satakunnan Osuuskaupan Kodin Terra nousi harjakorkeuteensa

Harjakorkeuteen Porin Tikkulassa noussut Kodin Terra on merkittävä investointi Satakunnan Osuuskaupan historiassa. Sisustamiseen, rakentamiseen ja puutarhaan erikoistuneeseen tavarataloon kuluu arvioiden mukaan kokonaisuudessaan noin 13 miljoonaa euroa. Satakunnan Osuuskauppa on investoinut suuremman summan ainoastaan Mikkolan uuteen Prismaan.

S-ryhmään kuuluva, 12 500 neliömetrin kokoinen Kodin Terra avaa ovensa ensi vuonna kevättalvella. Tarkempaa ajankohtaa Satakunnan Osuuskaupan johtajat eivät vielä tässä vaiheessa halua kertoa.
Satakunnan Osuuskauppa tavoittelee uudella myymälällään merkittävää markkinaosuutta Satakunnassa. Noin 35 tuhannen tuotteen valikoima tulee olemaan alueen kilpailijoita suurempi. Liikkeen vuotuinen myyntitavoite on yli 20 miljoonaa euroa.

- Uskomme, että myymälä parantaa Porin kaupallista vetovoimaa ja vähentää ostovoiman vuotoa Poria ympäröiviin suuriin kaupunkeihin, Satakunnan Osuuskaupan toimitusjohtaja Antti Määttä kertoo.

Tällä hetkellä Suomen ainoa Kodin Terra toimii Lahdessa. Myymälöitä avautuu lähiaikoina Porin lisäksi Saloon, Jyväskylään ja Hämeenlinnaan. Vuoteen 2015 mennessä on suunnitteilla avata toistakymmentä myymälää.

Porin Kodin Terra työllistää valmistuttuaan 60-70 henkilöä. Tavaratalon neljä osastopäällikköä on jo valittu ja myyjien rekrytointi aloitetaan tässä kuussa.

Myymälä on kiinnostanut työnhakijoita.

- Neljää osastopäällikön paikkaa haki kaikkiaan 180 henkilöä. Muihin avoinna oleviin paikkoihin odotamme 700-1000 hakijaa. Kiinnostamme työnhakijoita Porin seudulla ja se on meille haaste. Meille tullaan töihin suurin odotuksin, joten meidän on myös oltava hyvä työnantaja, Antti Määttä ja Kodin Terran johtaja Arto Kuparinen toteavat.

Myymälään haetaan töihin osaamiseltaan kirjavaa joukkoa ihmisiä. Tarvetta on esimerkiksi taustaaltaan sisustus- ja rakennusalan ihmisistä sekä myyjistä.

Rekrytointi tehdään yhteistyössä Porin Työnantajapalveluiden kanssa, sillä Satakunnan Osuuskaupalla ei ole resursseja käsitellä suuria hakemusvuoria.

Myymälän päälliköt aloittavat työnsä syyskuussa, muu henkilökunta marraskuussa. Kaikki henkilöstöryhmät koulutetaan tehtäväänsä. Yhdeksänviikkoinen koulutus sisältää teoriaa, työharjoittelua ja laitekoulutusta.

Tikkulan Kodin Terran rakentaminen on edennyt aikataulussa. Työmaan merkittävin työvaihe oli kesäkuun alussa aloitettu kuitubetonilattian valaminen. Uusinta tekniikkaa edustava kuitubetoni valmistetaan sekoittamalla betonin joukkoon ohuita metallitikkuja.

- Valoimme 11 päivän aikana 11 300 neliömetriä myymälän lattiaa. Tämä on viisi kertaa nopeampi tapaa valaa lattia kuin perinteinen menetelmä. Normaalisti työhön olisi kulunut kaksi kuukautta, rakennuksen pääurakoitsijana toimivan Skanska Talonrakennus Oy Satakunnan työmaapäällikkö Seppo Saarivirta selittää.

Rakennus on yli 200 metriä pitkä. Sen S-marketin puoleiseen päätyyn tulee puutarhamyymälä. Toiseen päähän valmistuu puolestaan noutovarasto.

Rakennus valmistuu tämän vuoden lopussa.

Lilli Vesa

8.8.2008 09:04

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva