Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Pääosa Satakunnan peruskouluista aloittaa työnsä ensi viikolla

Kuva: Pääosa Satakunnan peruskouluista aloittaa työnsä ensi viikolla

Valtaosa Satakunnan peruskouluista avaa ovensa ensi viikolla - joko maanantaina tai tiistaina. Poikkeuksen muodostaa vain Kokemäki, jonka noin 820 peruskoululaista ja esikoululaista aloittavat syyslukukautensa tänään torstaina.

Vaikka Kokemäellä koulu alkaa muutamaa päivää aikaisemmin, on kaupungin peruskouluissa yhtä paljon koulupäiviä kuin muissakin kunnissa.

- Meillä on jo perinne, että aloitamme koulutyön muita kuntia hieman aikaisemmin. Syynä on se, että sekä koulun henkilökunta että kyselyjen perusteella myös kodeissa, halutaan, että lukuvuoteen mahtuu myös pitkiä taukoja. Lisäksi Kokemäellä ei olla koulussa parina lauantaina, kuten muissa kunnissa tehdään, selittää Kokemäen kaupungin sivistysjohtaja Leena Aalto-Setälä.

Kokemäellä pidetään esimerkiksi syyslomaa täysi viikko, ja joululoma jatkuu loppiaiseen saakka, kuten useimmissa muissakin maakunnan kunnissa.

Ekaluokkalaisia Kokemäellä on noin 80, ja he ovat siis joutuneet jännittämään koulutiensä alkua hieman aikaisemmin kuin muut Satakunnan ekaluokkalaiset.

Leena Aalto-Setälän mukaan Kokemäellä ekaluokkalaisten ei tarvitse ehkä jännittää kuitenkaan niin paljon kuin monessa muussa kunnassa, sillä esikoulut pidetään koulujen yhteydessä eikä päiväkodeissa, kuten monella muulla paikkakunnalla.

- Lapset ovat esikoulussa jo tutustuneet koulunsa toimintaan, sääntöihin ja opettajiin, joten kynnys siirtyä peruskouluun on matala.
Ensi maanantaina 11. elokuuta peruskoulut alkavat Satakunnassa Honkajoella, Huittisissa, Kankaanpäässä, Karviassa, Kiikoisissa, Köyliössä, Laviassa, Merikarvialla, Nakkilassa, Pomarkussa, Porissa, Siikaisissa, Säkylässä, Ulvilassa ja Vampulassa.

Tiistaina 12. elokuuta koulu alkaa Eurassa, Eurajoella, Harjavallassa. Jämijärvellä, Kiukaisissa, Lapissa, Luvialla, Noormarkussa ja Raumalla,

Syysloma pidetään useimmissa kunnissa lokakuussa viikolla 43, mutta joissakin kunnissa kunnissa syysloma on jo viikolla 42.
Joululoma alkaa pääsääntöisesti 22. joulukuuta ja päättyy 6. tammikuuta. Vain Kiikoisissa joululoma alkaa jo 20. joulukuuta. Laviassa, Luvialla ja Siikaisissa joululoma päättyy 4. tammikuuta ja Pomarkussa 3. tammikuuta.

Koulujen talviloma alkaa useimmissa kunnissa 16. helmikuuta, muutamassa kunnassa 23. helmikuuta.

Jukka Vilponiemi

7.8.2008 09:02

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva