Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Tarvikkeet reppuun ja koulutielle

Kuva: Tarvikkeet reppuun ja koulutielle

Koulutarvikkeiden markkinat käyvät nyt kuumimmillaan, kun ensi viikolla koulutielle suuntaavat oppilaat tekevät hankintojaan vanhempiensa avustuksella. Ensimmäistä kertaa opinahjoon käyvien ekaluokkalaisten tarvikehankinnat ovat suurimmat. Miellyttävät koulutarvikkeet antavat hyvän startin koulutielle.

Ekaluokkalaisten tärkein varuste on varmasti se ensimmäinen koulureppu. Kuvat, kuosit ja värit ovat tärkein valintakriteeri varustetason ohella. Perusreppujen myynti on laskenut tilavien ja varusteltujen reppujen myötä.

- Suomalaiset arvostavat laatua ja ovat valmiita panostamaan reppuihin jo ekaluokkalaistenkin kohdalla, kertoo Manner-Laukun yrittäjä Miika Silfver.

Halvimmat reput maksavat noin kymmenen euroa. Laatureput lähtevät 30 eurosta ylöspäin. Ekaluokkalaiset vanhempineen eivät ole vaativimpia asiakkaita.

- Ekaluokkalaisilla ei ole vielä niin vahvaa kokemusta tai trendimaailmaa, ja valinta on usein äidin päätöksen varassa.

Kolmasluokkalaiset tietävät jo tarkalleen mitä haluavat ja hakevatkin jo tiettyjä merkkejä.

- Nuorimpien keskuudessa kuvareput ovat suosituimpia. Disneyn High School Musical -aiheinen reppu on nyt todella suosittu. Elokuvatrendien vaikutus on suuri, kertoo Silfver.

Kouluvaatteiden kohdalla äidin valitsemat paidat ja housut saattavat saada kritiikkiä, sillä suosikkikuviot ja -mallit tiedetään jo ekaluokalle suuntaavien keskuudessakin.

- Lapset tietävät jo millaisia vaatteita haluavat. Ihmettelin, kun viime vuonna ensimmäiselle luokalle suunnannut poikani halusi tarkkaan pääkallokuvioisen paidan, naurahtaa Porin Anttilan Anna-Maija Heino.

Farkut ovat edelleen koululaisten suosituin vaate, mutta ulkoiluhousut käyvät myös kaupaksi kertoo Anttilan Heino. Nicky&Nelly Astala -liikkeen mukaan farkkumalleista kapeammat pillifarkut ovat tyttöjen mieleen, mutta pojat tahtovat myös löysempiä housuja. Farkkujen hinnat lähtevät 15 eurosta ylöspäin.

Paidoissa tyttöjen erityisessä suosiossa ovat tunikamekot. Hupparimallit ovat sekä poikien, että tyttöjen mieleen. Paitojen hinnat lähtevät 10 eurosta ylöspäin.

- Harmaan eri sävyt tuntuvat ovat tänä vuonna lasten keskuudessa suosituimpia. Monesti käy niin, että äiti tykkää toisesta, mutta lapsi haluaa mustaa väriä, kerrotaan Nicky&Nellystä.

Kengistä nuorimpien koululaisten valinnat kohdistuvat yleensä lenkkareihin ja vapaa-ajan tossuihin. Tytöt haluavat kirkkaampia värejä ja kuvioita, kun pojat tyytyvät enemmän perusmalleihin. Hinnat lähtevät noin 20 eurosta.

Tyhjällä repulla ei vielä pitkälle pötkitä. Monet koulut tarjoavat oppilailleen perustarvikkeet, mutta trenditarvikkeiden menekki on vuosittain taattu. Porin Info Kirjakaupan suosituimpia ovat Mauri Kunnaksen tutut koira-aiheiset tarvikkeet ja erityisesti tyttöjen mieleen olevat pinkit Diddl-tarvikkeet. Penaaleissa Infon suosituimpia ovat Diddlet ja perusmallit. Penaalin, kynät, kumit ja vihot saa halvimmillaan noin kymmenellä eurolla.

Tuomas Bärlund

7.8.2008 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva