Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Ala-asteen opettajan unelmasta tuli totta

Kuva: Ala-asteen opettajan unelmasta tuli totta

Monet lapset odottavat innokkaasti koulun alkua. Varsinkin ekaluokkalaisille koulu on jännittävä ja outo paikka. Mutta mitä liikkuukaan opettajan saappaisiin ensimmäistä kertaa astuvan nuoren ihmisen mielessä koulunalun kynnyksellä?

Kun Kaisa Leivo-Jokimäki oli pikku tyttö, hän haaveili jo silloin opettajan urasta. Ala-asteella hän halusi tulla ala-asteen opettajaksi, lukioaikana kiinnosti lukion äidinkielenopettajan työ.

Nyt unelma vihdoin täyttyi. Rauman opettajankoulutuslaitoksesta keväällä valmistunut Leivo-Jokimäki aloittaa maanantaina Toejoen ala-asteella toisen luokan opettajana.

- Olen halunnut seitsemänvuotiaasta asti opettajaksi ja nyt se on oikeasti totta, hän kertoo iloisena.

Työsopimus on määräaikainen ja kestää vuoden.

Koulun alku jännittää uunituoretta opettajaa. Vaikka Leivo-Jokimäki ei ole tavannut oppilaitaan aikaisemmin, jännitystä lieventää se, että Toejoen koulu on hänelle tuttu. Oikeastaan hyvin tuttu, sillä Toejoen ala-aste on hänen lapsuuden koulunsa. Lisäksi nainen on tehnyt koko opiskeluaikansa koulussa sijaisuuksia.

- Kyllä täällä vielä on paljon samoja opettajia, jotka opettivat minunkin aikanani. Nyt he heittävät vitsiä siitä, millainen olin pienenä, hän nauraa.

Ainoastaan sijaisuuksia aiemmin tehnyttä opettajaa mietityttää eniten kokonaisuuden hallitseminen.

- Myös vanhempien tapaaminen ja heidän suhtautumisensa nuoreen ikääni jännittää hieman. Mutta hyvä puoli on se, että työkaverit ovat täällä tuttuja ja heiltä saan tarvittaessa tukea, 24 vuotta lokakuussa täyttävä Leivo-Jokimäki pohtii.

Ensimmäisenä koulupäivänä hän jakaa 20 oppilaan luokassaan aapiset ja tutustuu oppilaisiinsa. Hänen luokkansa sai poikkeuksellisesti uuden opettajan jo toisella luokalla, sillä ensimmäinen opettaja jäi äitiyslomalle.

Opettaja odottaa innokkaasti näkevänsä oppilaansa. Nyt hän vihdoin saa sen, mitä on pitkään odottanut: oman luokan.

- Olen odottanut koulun alkua varmasti jo kevätjuhlasta asti. Olen käynyt täällä luokassa kesän aikana muutamia kertoja fiilistelemässä ja siivoamassa laatikoita.

Leivo-Jokimäen tehtävälistalla on vielä ennen koulun alkua kynien ja tarrojen hankinta. Myös kiva koululaukku pitäisi ostaa.

Lukion äidinkielenopettajan ja ala-asteen luokanopettajan välillä ammattiaan pohtineen Leivo-Jokimäen vaaka kallistui lopulta lasten puoleen.

- Lapset ovat niin ulospäin suuntautuneita ja he innostuvat asioista helposti.

Hän uskoo, että ala-asteen opettajan tärkeimpiä ominaisuuksia ovat tasapuolisuus kaikkia kohtaan ja huumorintaju. Opettajan pitää olla myös helposti lähestyttävä.

Vaikkei Leivo-Jokimäestä äidinkielenopettajaa tullutkaan, hän saa toteuttaa lempiainettaan nykyisessä työssään.
- Tykkään opettaa eniten äidinkieltä. Se on mielestäni tärkeä pohja myös muille aineille.

Lilli Vesa

7.8.2008 09:01

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva