Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Poriin suunnitellaan lisää palvelubussien reittejä

Kuva: Poriin suunnitellaan lisää palvelubussien reittejä

Viisi vuotta yhden linjan varassa toiminut Porin palvelubussiliikenne on saamassa uusia linjoja, mikäli kaupungin virastot pääsevät sopimukseen kustannusten jaosta.

Ensisijaisesti iäkkäitä ja liikuntarajoitteisia palveleva mutta kaikille matkustajille sopiva palvelubussi on kulkenut tähän asti Mikkolan Prisman ja Musan Euromarketin väliä kiertäen matkalla useita kaupunginosia.

Nyt Porin Linjat on yhdessä Porin kaupungin liikennesuunnittelun kanssa valmistellut palveluliikenteen laajentamista niin, että palvelun piiriin tulisivat myös Vähärauman, Väinölän, Ruosniemen ja Pormestarinluodon suunnat.

Tavoitteena on perustaa kaksi uutta linjaa, joita hoidettaisiin yhdellä linja-autolla. Porissa olisi jatkossa siis kaksi pelkästään palveluliikennettä hoitavaa bussia.

Edellytyksenä on, että kaupunki sisällään ja Porin Linjat pääsevät yhteisymmärrykseen kustannusten jaosta ja rahoituksesta. Porin Linjat velottaisi kaupungilta uudesta liikenteestä 250 euroa päivässä, ja kaupunki saisi tarkoitukseen 50 prosentin valtionavun.
Joukkoliikennetoimikunta kannattaa palveluliikenteen laajentamista. Kaupunginhallitus päätti maanantaina pyytää asiasta sosiaali- ja terveystoimen lausunnon.

Palvelulinjalla on tähän asti ollut keskimäärin 10-15 matkustajaa vuoroa kohti.

Uusien palvelulinjojen lähtö ja saapumispisteet olisivat kauppatorilla.

Vähärauman suunnan palvelulinja ajettaisiin kolme kertaa päivässä maanantaina, keskiviikkona ja perjantaina. Kauppatorilta Väinölän ja Ruosniemen väliä kolmasti päivässä heiluroiva palvelulinja ajettaisiin tiistaina ja torstaina. Pormestariin palvelulinja ajettaisiin kahdesti päivässä maanantaista perjantaihin.

Nykyinen palvelulinja P1 ajaisi entisiä reittejään.

Pinomäen ja Lattomeren suunnalle on myös pyydetty palveluliikennettä. Asialla ovat olleet alueiden kyläyhdistykset, mutta Porin Linjojen mukaan edes lauantaisin ajettava palvelulinja näihin suuntiin ei olisi kannattava. Kaupunginhallitus pyysi tätäkin sosiaali- ja terveystoimen lausunnon.

Jukka Vilponiemi

5.8.2008 09:01

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva