Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Korsmanin talolla vietettiin kesän päättäjäisiä

Kuva: Korsmanin talolla vietettiin kesän päättäjäisiä

Vaikka tapahtumapäivä on vasta alkanut, toistakymmentä lasta ja aikuista on jo kerääntynyt Korsmanin talon pihaan. - Onko joku pelannut kymmentä tikkua laudalla? Haluaako joku kertoa pelin säännöt? kyselee peli- ja leikkipäivän vetäjä Anna Turunen. - Olen pelannut, mutta en kerro, pamauttaa ulvilalaispoika Aleksi Laine.

Korsmanin talon lasten kesätapahtumapäivät ovat tulleet päätökseensä. Päättäjäispäivänä tutustutaan vanhanajan peleihin ja leikkeihin. Kun aurinko hymyilee, kymmenen tikkua laudalla ja naruhyppely innostavat enemmän kuin sisäpelit - mustapekka, kirppupeli ja fortuna.

Museoemäntä Marita Wahlroos sekä kesätyöntekijät Anna Turunen ja Sanni-Mari Heino ovat tyytyväisiä työpajojen ja muiden tapahtumien kävijämääriin ja tunnelmaan. - Meillä käy paljon porilaista vakioporukkaa, mutta myös Helsingistä asti pistäytyy lapsia, jotka tulevat vierailemaan mummolassa, Turunen kertoo.

Eniten porukkaa tapahtumista houkutteli juhannuspaja, jossa kävi 50 lasta ja 25 aikuista. Muita suosikkeja olivat huovutuspaja, ompelupaja, mosaiikkityöpaja sekä yksi tämän kesän uutuuksista, korujen tekeminen taikataikinasta. Pula-ajan herkut ja kangaspuilla kutominen vetivät vähiten väkeä.

- Yksi tamperelainen rouva juuri kehui, kuinka hienoa on, että tällaista järjestetään, kun Tampereella ei järjestetä mitään. En tiedä, pitääkö väite paikkaansa, Wahlroos hymyilee.

9-12 -vuotiaat muodostavat suurimman ikäryhmän tapahtumapäivien kävijöistä. - Paljon käy myös alle kouluikäisiä, joilla on mummu tai vanhempi avustamassa, Wahlroos tarkentaa.


Irja Jakobsson on tullut viettämään peli- ja leikkipäivää lapsenlapsensa Jenni Jakobssonin kanssa, Lea Lehto puolestaan tyttärenpoikansa Aleksi Laineen mukana. Molemmat isoäidit ovat kovin tyytyväisiä Korsmanin talon tapahtumapäiviin, joissa lapset pääsevät tutustumaan entisaikojen elämänrytmiin.

- Tänne oikein kaipaa, kun ajat ovat muuten niin levottomia. Täällä rauhoittuu, kiteyttää Irja Jakobsson.

Sekä Jenni että Aleksi ovat Korsmanilla isoäitiensä kanssa ensimmäistä kertaa tänä kesänä. Lapset muistelevat innolla aikaisempien kesien käyntejään.

- Yhdellä kerralla tehtiin puusta lautasia ja toisella kerralla tehtiin saippuaa. Hauskaa oli. Siitä saippuanteosta ei jäänyt kyllä mitään mieleen, Aleksi kertoo.

Jenni ja Irja-mummo muistelevat tykänneensä ainakin pyykinpesusta. Tänään sekä Jenni että Aleksi odottavat erityisen innolla kymmenen tikkua laudalla -leikkiä.

- Minä pelaan tänään ehkä pelkästään ulkopelejä. Kymmenen tikkua laudalla on ainoa, mistä tykkään, Aleksi ilmoittaa.

Mikko I. Elo

1.8.2008 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva