Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Urheilutalon laajennus alkaa loppusyksyllä

Kuva: Urheilutalon laajennus alkaa loppusyksyllä

Vuosikaudet vireillä ollut Karvian urheilutalon laajennus alkaa viimein loppusyksyllä. Kuntalaisten mielipiteitä jakanut laajennus parantaa uuden monitoimisalin myötä karvialaisten vapaa-ajan palveluita oleellisesti. Tavoitteena on parantaa hankkeen avulla myös ikäihmisten mahdollisuuksia selviytyä kotona.

- Tämä on meidän ikioma Paras-hankkeemme, sanoo Karvian kunnan liikuntasihteeri Sirpa Ala-Rämi ja viittaa meneillä olevaan valtakunnalliseen kunta- ja palvelurakenneuudistukseen.

Hän pitää urheilutalon laajennusta niin merkittävänä asiana, että se parantaa Karvian omia palvelurakenteita.

Urheilutalon kirjaston puoleisesta päädystä kunnan keskustaan päin rakentuvaan laajennusosaan tulee 280 neliön monitoimisali, yli 120 neliön uusi kuntosali sekä alakertaan kaksi nuorisotilaa sekä väestönsuoja.

Hyötyneliöitä laajennukseen tulee 980 ja kuutioita 6 070. Hankkeen kustannusarvio on 2,5 miljoonaa euroa, johon kunta saa valtionosuutta 370 000 euroa.

Laajennuksen piti alkaa jo kesällä, mutta hanke on lykkääntynyt niin, että perustuksia päästään rakentamaan tämän vuoden lopulla.

- Uudet tilat on tarkoitus saada käyttöön ensi vuoden elo-syyskuussa, Sirpa Ala-Rämi sanoo.

Monitoimisali on laajennushankkeen sydän, joka monipuolistaa Karvian urheilutalon käyttöä. Talon nykyinen sali on jatkossakin palloilusali. Monitoimisalin myötä Karviassa on entistä paremmat mahdollisuudet harrastaa erilaisia liikuntalajeja, joista ei silloin tiedettykään, kun nykyinen talo vuonna 1977 rakennettiin.

- Monitoimisalissa voidaan harrastaa mm. erilaisia ryhmäliikuntalajeja aerobicista ruveten. Salin yhdelle seinälle tulevat peilit kuntoilijoille. Sali saadaan nopeasti muutettua kulttuuritilaksi, ja saliin asennetaan 250-paikkainen teleskooppikatsomo teatteria ja konsertteja varten.

Sirpa Ala-Rämin mukaan sali avaa aivan uusia ulottuvuuksia paikkakunnan vapaa-ajanvietolle, kun myös nuoret saavat ehommat kokoontumistilat.

Uusi kuntosali on oma lukunsa, jonka avulla tähdätään aktiivi-ikäisten liikkujienpalvelun lisäksi ikääntyneiden kunnon kohentamiseen.

Moni karvialainen on tyytyväinen nykyiseenkin urheilutalon kuntosaliin, jonka käyttöön vuosikortin saa 25 eurolla. Sali on kuitenkin ahdas, ja sen välinevalikoima on rajallinen.

- Karviassa on Satakunnan kunnista toiseksi eniten kakkostyypin diabetespotilaita, ja olemme kansantautien tilastohai. Karvialaisilla on lähes puolet enemmän tuki- ja liikuntaelinsairauksia kuin muualla, ja se lisää terveyspalvelujen tarvetta. Kunnan tavoitteena on kohentaa asukkaidensa kuntoa ja parantaa sitä kautta heidän fyysistä ja psyykkistä elämänlaatuaan.

Sirpa Ala-Rämi uskoo, että kun terveysliikuntapalvelujen tarjonta paikkakunnalla kasvaa, niin kysyntä nousee samassa suhteessa. Niiden avulla pystytään ylläpitämään myös iäkkäiden ihmisten toimintakykyä ja tukea näin kotona asumista mahdollisimman pitkään.

Imagotekijöitäkään ei voi hänen mukaansa unohtaa.

- Hyvät vapaa-ajanpalvelut toivottavasti houkuttelevat Karviaan myös uusia asukkaita, liikuntasihteeri huomauttaa.

Jukka Vilponiemi

1.8.2008 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva