Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Pohjois-Satakunnan suurin kesätapahtuma löytyy Karviasta

Kuva: Pohjois-Satakunnan suurin kesätapahtuma löytyy Karviasta

Tänään alkavat Karvia-Päivät on eittämättä Pohjois-Satakunnan suurin kesätapahtuma. Tätä mieltä ovat karvialaiset itse, mutta jos kolmen päivän aikana tapahtumassa on mukana noin 6 000 ihmistä, ei juuri muillakaan ole vastaan sanottavaa.

Karvian Yrittäjät ry:n toimistossa kunnan keskustassa on täysi vilske päällä kolme päivää ennen Karvia-Päivien alkua. Toimiston puhelin soi miltei taukoamatta, ja toimistossa olevat yhdistyksen vetäjät joutuvat itsekin vastaamaan puhelimiinsa, kun päivien ohjelmaan tehdään viime hetken virityksiä.

Kaikki käy kuitenkin rutiinilla, sillä Karvia-Päiviä vietetään nyt 27. kerran, ja yrittäjäyhdistys on ollut koko ajan tapahtuman järjestäjänä.

- Tämä on jo niin vakiintunut homma, ettei tätä meiltä voida enää pois ottaa. Ensi vuoden päiviä ryhdytään suunnittelemaan heti syksyllä, sanoo yhdistyksen puheenjohtaja Jori Louhisuo, joka on myös tapahtumapäällikkö.

Järjestäjät odottavat tapahtumaan tänäkin vuonna 5 000 - 6 000 kävijää, jos säät suosivat. Se alkaa olla vakiintunut kävijämäärä ja merkitsee Karvian väkiluvun kaksinkertaistumista hetkeksi.

- Tämä on karvialainen tapahtuma karvialaisille, mutta se kerää väkeä muualtakin, erityisesti Pohjois-Satakunnasta, Louhisuo sanoo.

Karvian Yrittäjien varapuheenjohtaja Seppo Myllyviita tietää syyn siihen, miksi tapahtuma on onnistunut vuosi vuoden perään.

- Me olemme täällä niin kaukana muista, että meidän on tultava toimeen omillamme. Yrittäjinä me tietenkin pyrimme siihen, että mahdollisimman moni euro jäisi kunnan rajojen sisäpuolelle. Päivien avulla toivottavasti hitsataan karvialaisia entistä tiiviimmin yhteen.

Viikonvaihteen aikana tiliä tekevät joka tapauksessa paikkakunnan krouvit ja kauppiaat.

Ohjelmaa kolmen päivän aikana riittää laidasta laitaan sekä karvialaisten omin voimin että ”tuontitavarana”. Ohjelmalehtiseen on merkitty yli 40 tapahtumaa, ja mukana on myös kansainvälistä menoa.

- Emme elä missään tuppukylässä, Myllyviita vahvistaa ulkopuolisen saaman käsityksen.

Päivien koordinaattori Ulla Arkko sanoo, että monet taiteilijat eri puolilta maata tuntevat Karvian maineen kulttuuripaikkana. Sitä on edistänyt myös jokasyksyinen Willin kansan viikko.

Laulavat Mattilan sisarukset pitävät Karviaa iskelmätaivaan tähtikartalla, ja he ovat mukana Karvia-Päivillä tänäkin vuonna. Tällä kertaa Anitta esiintyy lauantai-illan tansseissa ja Anne sunnuntain toritapahtumassa.

Perjantaina olutteltassa esiintyvät kitaroineen muusikot Luke Gladu Kanadasta ja Ama Martinsen Helsingistä. Lauantaina pianisti Maria Ala-Hannula Italiasta soittaa klassista kunnantalon konsertissa. Risto Rembrandt Yli-Torniosta esiintyy elävänä patsaana kunnantalon pihassa. Karvian oma teatteriväki puolestaan esittää kesäteatteria.

- Karvia-Päivät ei ole pelkästään kotiseututapahtuma tai markkinarieha. Se on enemmänkin monikulttuurinen kesätapahtuma, kiteyttää Ulla Arkko.

Karvian tyttö valitaan perjantaina nyt toista kertaa. Valintaan vaikuttavat sekä yleisön puhelinäänestys että ulkopuolinen tuomaristo, jota johtaa ”Maajussi” Seppo Korpi.

Nuorille on tarjolla suoraan Euroopasta vaahtobileet, jossa suuri allas täytetään vaahdolla, ja nuoret voivat tanssia diskomusiikin tahdissa. Tarjolla on myös muuta diskoa, karaokea ja juhlintaa. Ja aamulla voi mennä kirkkoon.

Lauantaina Alakoulun pihassa on huutokauppa, jossa karvialaiset voivat myydä tavaroitaan meklarin avustuksella.
Sunnuntaina Karvian keskusta muuttuu kävelykaduksi ja markkinatoriksi.

Jukka Vilponiemi

1.8.2008 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva