Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Suuri lomafantasia

Kuva: Suuri lomafantasia

SuomiAreena ja jazzit ovat takana. Jazzien pääviikon aikana Porissa oli niin paljon hienoja tapahtumia, että hyvä kun vauhdissa ehti pysyä. Pori oli kaiken keskipisteenä eikä mielenkiintoisista keskusteluista ollut pulaa. Voi, kun olisin ollut silloin kesälomalla.

Minulla on ollut kunnia pitää kunnon kesälomaa viimeksi yhdeksän vuotta sitten. Silloin aika tosin kävi pitkäksi. Melkein kaikki kaverit olivat kesätöissä ja minä syljeskelin kattoon kaiket päivät. Nyt ajatus kunnon neljän viikon lomasta on alkanut houkuttaa toden teolla.

Pari viikkoa sitten tein vakaan päätöksen. Jos minua lykästää lähivuosina niin paljon, että saan pitää oikein palkallisen kesäloman, lomani alkaa juuri jazzviikosta.


Aloittaisin kesäisen vapauteni SuomiAreenan tilaisuuksista. Juoksisin keskustelutilaisuudesta toiseen ja saattaisinpa ehkä uskaltautua ottamaan osaa jutusteluunkin. Tilaisuuksien välissä kävisin jazzkadun terassilla yhdellä, ehkä toisellakin.

Vaikka kaupunki ei enää tulevaisuudessa järjestä suurta juhlakonserttia, se kuuluu silti tähän suureen lomafantasiaani. Heti keskustelujen jälkeen rientäisin Kirjuriin nautiskelemaan suuresta ilmaiskonsertista. Viikonloppuna kävisin kiertelemässä kaupungilla ja menisin kuuntelemaan jazzkonsertteja.


Kiireisen viikon jälkeen olisi vielä kolme viikkoa aikaa rauhoittua. Mökkeilisin paljon ja nauttisin kesästä. Elokuu on otollista loma-aikaa myös siksi, koska helteet tuntuvat ajoittuvan nykyisin sinne.

Ulkomaille minua ei saisi mistään hinnasta. Tekisin päivämatkoja eri kaupunkeihin ja saattaisin ehkä poikkeustapauksessa pyrähtää pariksi päiväksi Tallinnaan tai Tukholmaan. Suomen suvi on niin kaunis, että en halua tuhlata siitä hetkeäkään. Ja mitä sitten vaikka sataisi. Loma on rentoutumista varten ja sadepäivinä voi vaikka vain makailla.

Karttaisin pitkiä lomareissuja myös sen takia, koska puolet lomasta kuluisi matkustamiseen. Usein kotonakin on niin paljon tekemistä, että loput pari viikkoa kuluisivat hujauksessa ja loma olisikin yhtäkkiä ohi. Järkevämpää olisi tylsistyä kotona sekoamispisteeseen asti, jolloin töihin palaaminen tuntuisi makoisalta.


Ala-asteen kesälomat olivat parhaita lomia, mitä olen koskaan saanut viettää. Meitä oli suuri kaverilauma tyttöjä ja poikia. Hieman isommat tytöt keksivät aina hienoja leikkejä ja niissä kuluikin koko kesä.

Yhtenä vuonna rakensimme läheiseen metsään kaksi kylää, Mutakylän ja Kivikylän. Jakauduimme perheiksi ja jokaisella oli pieni koti. Tämä leikki kesti viikkoja, kunnes alueen omistajat ajoivat meidät tiehensä.

Meillä oli myös mahtavia rakennelmia hiekkalaatikolla ja illat kuluivat kirkonrottaa ja valovinkkiä pelaten. Kerran järjestimme yhden kaverin pihaan sirkuksen. Harjoittelimme kehnoja temppuja ja myimme lippuja vanhemmillemme.

Eräänä kesänä nämä vanhemmat tytöt taisivat olla jo yläasteikäisiä, eikä heitä enää kiinnostanut kehitellä meille nuoremmille lapsille hauskaa tekemistä. Niinpä minä ja paras ystäväni keksimme rakentaa hänen pihaansa laudoista pienen majan, jossa voisimme lueskella Aku Ankkoja. Pakertamisen jälkeen rakennelma valmistui ja olimme siitä ylpeitä. Muutaman päivän päästä ystäväni vanhemmat pakottivat meidät kuitenkin purkamaan majamme, sillä se muistutti hyvin elävästi paskahuussia eikä pihassa kököttänyt tumma hökkeli näyttänyt tieltä katsottuna kovin edustavalta.


Opiskeluaikana kesälomaa ei ehtinyt kaivata. Se vain kuului opiskelijan toimenkuvaan, että talvisin istutaan koulussa ja kesät kaupan kassalla. Nyt kesälomaa on kuitenkin alkanut hiljalleen haikailla.

Nykyinen toimittajan pestini on ehkä mukavinta työtä, mitä kesällä voi tehdä. Pääsen kiertelemään erilaisissa tapahtumissa ja tänäkin vuonna sain olla osallisena monessa SuomiAreenan tilaisuudessa. Tähän aikaan vuodesta toimituksessa on yleensä myös kesäisen leppoisa tunnelma. Mutta työ on kuitenkin aina työtä.

Minulla on tavoite. Minulla on kaksi vuotta aikaa saada heinäkuussa alkava palkallinen kesäloma, sillä SuomiAreenaa jatketaan Porissa ainakin vuoteen 2010. Vaikka harras toiveeni täyttyisikin, haluaisin, että upea Suomi Areena saisi jatkaa Porissa vielä pitkään. Näin Pori olisi heinäkuun puheenaihe tulevaisuudessakin.

Lilli Vesa

1.8.2008 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva