Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Porin juhlavuosi on myös hotellien juhlavuosi

Kuva: Porin juhlavuosi on myös hotellien juhlavuosi

- Kyllä tämä on ihan historiallinen kesä majoituskaupan kannalta. En muista, milloin olisin yllättynyt näin positiivisesti. Kiitos kuuluu kaikille Porin tapahtumille.

Hotelli Cumulus Porin hotellipäällikkö Soile Kekin sanat summaavat kaupungin ennätyksellisen matkailukesän. Pori Jazzin aikaan kaupungin hotellien täyttöaste on normaalistikin sadassa prosentissa, mutta nyt asiakkaita on riittänyt pitkin kesää.

- Edelleen näyttää tosi hyvältä, täyttöaste on yli 70 prosentissa. Pori Cup ja ihanat ilmat ovat vetäneet väkeä, ja monet lapsiperheet lähtevät viettämään kesäpäivää Yyteriin tai Pelle Hermannin puistoon. Elokuu on toki luku sinänsä, siitä en osaa sanoa vielä mitään, Kekki jatkaa.

Soile Kekki uskoo myös Porin juhlavuoden ja Reposaaren loma-asuntomessujen tuoneen hotelleille lisää asiakkaita. Pori Jazz on silti edelleen suurin vetovoimatekijä. - Jazzien aikaan meillä oli sataprosenttisen täyttä saunatilojen ja pukuhuoneiden lisävuoteita myöten.


Hotelli Amadon täyttöaste on pysytellyt jazzfestivaalin jälkeenkin yli 90 prosentissa. - Tosin meillä on vain 50 huonetta, joten hotelli tulee nopeasti täyteen, Amadosta kerrotaan.

Amadon kesää on pitänyt kiireisenä paitsi festivaalit ja muut kesätapahtumat, myös seudun rakennusprojektit. Isompia rakennusporukoita on saapunut hotellin asiakkaiksi ulkomailtakin.

- Kysyntä on ollut kovempaa kuin viime vuonna, ja viime kesäkin oli vilkkaampi kuin aiemmat kesät 2000-luvulla. Kysynnän lisääntyminen johtuu osaltaan varmasti myös Porin juhlavuodesta, hotellista arvellaan.

Puistokeskuksen tuntumassa sijaitsevassa Hostel Buistossa Pori-turismin kasvu ei näy yhtä voimakkaana kuin hotelleissa. - Suunnilleen samoissa lukemissa mennään kuin viime kesänä, ei mitään yllätyksiä. Tasaisesti meillä on ollut turisteja, etenkin Yyterissä kävijöitä, kertoo Tiina Hostel Buistosta.

Hostellissa vierailee paljon turisteja muun muassa Ranskasta, Itävallasta, Sveitsistä ja Ruotsista. - Jazzit on meillä ihan oma lukunsa. Silloin on aina täyttä. Samat kävijät tulevat aina uudelleen ja varaavat lähtiessä huoneen ensi vuodeksi.

Mikko I. Elo

31.7.2008 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva