Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Porin opiskelija-asuntotilanne alkaa olla jo varsin niukka

Kuva: Porin opiskelija-asuntotilanne alkaa olla jo varsin niukka

Kesän lähestyessä elokuuta alkaa uusien opiskelijoiden kuumeinen asunnon etsintä olla jo kiireistä. Yleensä heinäkuun alkupuolella opiskelupaikkansa hyväksymisestä tiedon saavat opiskelijat alkavat hyvissä ajoin kartoittaa uuden kotikaupunkinsa asuinpaikkoja. Porissa opiskelija-asuntoja on vielä saatavilla, mutta mattimyöhäisten vaihtoehdot alkavat olla vähäisiä.

Yksityisiä vuokra-asuntoja välittävän Vuokralukaalin yrittäjä Marja Sillanpää kertoo heinä- ja elokuun olevan markkinoiden kiireisintä aikaa.

- Jokaisessa asuntonäytössämme käy kolmesta kymmeneen henkilöä katsomassa. Muilta paikkakunnilta muuttavat haluavat joskus ottaa asunnon jopa sitä näkemättä. Asuntoja on vielä saatavilla mutta ne menevät nopeasti.

Porin YH-Asuntojen opiskelija-asuntotarjonta on vieläkin niukempi. Lähes kaikki 600 opiskelija-asuntoa on jo varattu.

- Yksiöitä ei ole enää jäljellä. Muutama kaksio ja soluasunto on vapaana. Tänä vuonna opiskelija-asunnot ovat menneet erityisen nopeasti, sillä Olkiluodon työntekijät ovat täyttäneet yksityisen puolen vuokra-asuntoja, kertoo Porin YH-Asuntojen toimitusjohtaja Ilkka Träskelin.


Opiskelijat etsivät ensisijaisesti yksiöitä. Opiskelijapariskunnat hakevat kaksioita ja isommat kimppaporukat jopa kolmioita.

- Yliopisto-opiskelijat haluavat asunnon mieluiten keskustan alueelta. SAMKin opiskelijat haluavat Länsi-Porin alueelle koulun sijainnin takia. Toivotut vuokrahinnat pyörivät 300-400 euron paikkeilla, toteaa Sillanpää.

Ilkka Träskelin kertoo YH-Asuntojen keskustan hankkija-alueen ja Maamiehenkadun asuntojen olevan suosituimpia.

- Solu-asunnot eivät ole Porissa erityisen suosittuja. Erityisesti ensimmäisen vuoden opiskelijat haluavat oman asunnon, vaikka soluasuminen olisikin halvempaa.


Opiskelijat ovat tänä päivänä haluttuja vuokralaisia. Muut asunnonhakijat ajoittavat tästä johtuen asunnonhaun muuhun ajankohtaan.

- Vuokranantajat valitsevat mielellään aloittavia opiskelijoita. He toivovat heidän pysyvän samassa asunnossa koko opiskeluajan, kertoo Sillanpää.

Asunnon kunto on nykyään entistä tarkemman tarkastelun alla. Opiskelijat eivät enää tyydy karuihin ullakkohuoneisiin. Myöhäisimmät asunnonetsijät voivat joutua tinkimään laatuvaatimuksistaan.

- Hyväkuntoista ja nättiä asuntoa haetaan paljon. Yksi tärkeimmistä laatuvaatimuksista on laminaatti- tai parkettilattia. Muovimatot tuntuvat aiheuttavan vain pahoja katseita. Moni ei ajattele, että asunto näyttää lopulta aivan erilaiselta kalustettuna, kertoo Sillanpää.

Tuomas Bärlund

29.7.2008 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva