Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Sitä sun tätä

Kuva: Sitä sun tätä

Jazzit on jazzailtu ja Suomi Areenassa on puhetta ja maailman parannusta piisannut. Superviikon tapahtumista mieleenpainuvin oli Suuri viihdekonsertti. Upeata!! Jazzien lomassa piipahdin Vammalan vanhanmusiikin päivillä. Sastamalan vanhassa kirkossa soi keskiaikainen italialainen musiikki. Kuulin kontratenoria, olihan uskomaton suoritus. Suosittelen päiviä ensivuoden vierailukohteeksi.

Mummoni minua opetti. Jos sinua tai sinun mielipidettäsi joku sanoo typeräksi, hulluksi tai tyhmäksi, on sanoja itse sellainen. Tästä opetuksesta voisivat ottaa vaarin myös pääministeri ja valtiovarainministeri. Hallituksessa on vallalla yhden totuuden politiikka, jos jotain muuta esität, olet vain kateellinen tai typerä. Vallantäyteyteen ei näytä kuuluvan oikeudenmukaisuus ja tasapuolinen kohtelu. Hallituksella on sentään erilaisia keinoja houkutellakseen ihmisiä työhön ja toimintaa. Viime syksynä houkuteltiin pakkotyölailla ja nyt verohelpotuksilla. Tasan ei käy onnen lahjat. Porvari huolehtii omistaan.

Ministeri Katainen haluaisi vapauttaa kaupan aukiolosääntelyn. Hänen mukaansa se lisäisi kilpailua ja sen avulla kuluttajan ruokakassi pysyisi kurissa. Uskokoon ken tahtoo. Ruuan hinta on viimeisen puolen vuoden aikana noussut tosi rajusti ja kilpailua kyllä on, kun kaikki kaupat voivat olla auki pyhinäkin. Itse olen tehnyt epäsäännöllistä kolmivuorotyötä lähes 30 vuotta enkä näe tarpeelliseksi lisätä pyhinä ja öisin tehtävää työtä. Se riittää, kun aivan välttämättömät työ huolehditaan, oli sitten arki tai pyhä.

Suuressa määrin välttämättömät työt ovat naisten tekemiä. Kauppojen aukiolon vapauttaminen lisäisi naisten tekemää epäsäännöllistä työtä. Kyllä ihmiset pystyvät suunnittelemaan elämäänsä ja kaupassakäyntinsä nykyisten aukioloaikojen puitteissa. Sunnuntain 20.7. Hesarissa on oiva kirjoitus vieraskynäpalstalla otsikolla ”Lapset ovat liian arvokkaita markkinoiden pelimerkeiksi”. Kannatta lukea.

Kyllä yhteiskunnassa pitää pystyä osallistumaan muutenkin kuin ostamalla ja kuluttamalla. Suomessa on riittävästi erilaisia ostosparatiiseja, joissa perheet viettävät aikaansa ja ostavat jälkikasvunsa hiljaisiksi. Vapaa-ajan viettämiseen on muitakin vaihtoehtoja, vain mielikuvitus on rajana.

Porissa on nopealla aikataululla yhdistetty sosiaali- ja terveydenhuoltoa. Kaupunginvaltuusto on päättänyt yhdistämisestä ja uusista johtavista viroista touko- ja kesäkuussa. Uuden ja yhdistetyn perusturvan on tarkoitus alkaa toimia 1.1.2009. Perusturvajohtajan virka ei ole vieläkään laitettu julkisesti haettavaksi. Asiantuntijayhteisö on saatu valituksi viran täytön tueksi ja eväiden antajaksi valtuustolle, jolle johtajan valinta kuuluu.

Alkaa tulla kiire, jos halutaan, että tuleva perusturvajohtaja on valitsemassa alaisiaan tulosaluejohtajia. Tulosaluejohtajat valitaan sisäisellä haulla nykyisistä virkamiehistä. On todella huonoa henkilöstöstä huolehtimista, jos ei tässä vaiheessa vielä tiedä, mitä ensivuonna on tekemässä.

Ei meillä ole varaa menettää yhtään hyvää virkamiestä tai työntekijää sen takia, että tuleva asema tai työtehtävät ovat epävarmuuden peitossa. En ymmärrä, mihin se valmisteluvauhti tässä kohtaa hiipui? Ja joku olisi väen vängällä halunnut prosessiin naapurikunnat mukaan heti. Jos auliisti pyytää, niin saisiko tähän vauhdin uudelleen päälle, ettemme ole jossain hallitsemattomassa tilanteessa vuodenvaihteessa.


Kesä tekee hempeäksi. Yksi kesän kauneimmista kukista on kissankello, voi sitä siroutta ja hentoutta, joka siitä kasvista huokuu.

Muuten mustarastaan toinen pesimien onnistui ja neljä poikasta pääsi lentoon. Koppakuoriainenkin voi olla todella värikäs. Seurailin hetken yhtä pariskuntaa, niillä oli upean turkoosit jalat ja kuori välkehti auringossa sinistä ja mustaa sekä vihreää.

Kesä on lyhyt, tänään (ma), kun aamulla tulin töistä ensimmäiset hanhiparvet olivat jo muuttopuuhissa. Luonnossa akut ladataan tulevia koitoksia varten.

Rauno Vesivalo

29.7.2008 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva