Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

”Hallitus maksattaa oman passiivisuutensa veronmaksajilla”

Kuva: ”Hallitus maksattaa oman passiivisuutensa veronmaksajilla”

Raumalainen kansanedustaja Reijo Kallio (sd) arvostelee hallituksen tekemää esitystä puunmyynnin verohelpotuksista jälleen yhdeksi merkittäväksi tulonsiirroksi hyvin toimeentuleville. Hän sanoo, että hallitus maksattaa näin veronmaksajilla passiivisuutensa Venäjän puutullikiistassa.

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk) ja valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok) ilmoittivat keskiviikkona hallituksen antavan 50 prosentin määräaikaisen verohelpotuksen puun myyjille. Vajaan 0,3 miljardin euron veropaketilla hallitus yrittää turvata Suomen metsäteollisuuden kotimaisen puunsaannin vientitullien lopettaessa puuntuonnin Venäjältä.

Reijo Kallion mukaan metsäteollisuuden hätä on ymmärrettävää, mutta hänen mielestään porvarihallituksen olisi pitänyt olla huomattavasti aktiivisempi puutulliasiassa.

- Hallitukselta meni vuosi hukkaan pähkäilyyn ja sen odottamiseen, mitä EU asiassa tekee. Vasta aivan viime kuukausina hallitus on aktivoitunut, mutta Suomen olisi pitänyt aloittaa kahdenkeskiset neuvottelut Venäjän kanssa jo kauan sitten.

Nyt veronmaksajat joutuvat Kallion mukaan maksamaan hallituksen tunaroinnista.

- Toisaalta metsänomistajille tarkoitettu verohelpotus on varsin loogista jatkoa hallituksen aiemmille toimille, kun se on suosinut hyvin toimeentulevia.

Joka tapauksessa Reijo Kallion on huolissaan Suomen metsäteollisuuden tulevaisuudesta. Se on kaikesta päätellen melkoisen rakennemuutoksen edessä, ja puupula vauhdittaa sitä.

- Näyttäisi kuitenkin siltä, että rakennemuutos painottuu Itä- ja Kaakkois-Suomeen, eikä esimerkiksi Raumalla toimivalla metsäteollisuudella ole suuria paineita rakennemuutokseen. Raumalla UPM:n ja Metsä-Botnian tehtaat näyttäisivät olevan iskussa, Kallio arvioi.

Jukka Vilponiemi

25.7.2008 08:09

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva