Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Kesälukemiseksi kevyttä kirjallisuutta

Kuumien kesäpäivien ja sateisten sisäiltojen ratoksi kannattaa tarttua hyvään kirjaan. Mikäli kesälukemista ei ole vielä mukaan löytynyt, kannattaa tilanne korjata nopeasti. Kesän suosituimmat kirjat ovat kevyttä luettavaa vaikkapa rantareissun ratoksi.

 

Porin pääkirjaston aikuisten osastolla on tänä vuonna käynyt kuhina. Lainaajia on ollut selvästi viime vuotta enemmän ja lainauspiikki näkyy kesäisin varsinkin sadepäivinä. Porin pääkirjastossa ei muualla havaittua lainausmäärien laskua ole näkyvissä.

- Mitä kylmempi kesäpäivä, sitä enemmän väkeä käy. Aurinkoisina päivinä täällä käy aika vähän porukkaa, vaikka sisäilma onkin vilvoittavan viileä, naureskelee kirjaston tietopalveluvirkailija Heikki Erkinaro.

Kesälukemisesta dekkarit ja naisten suosiossa olevat romanttiset romaanit ovat lainatuimpia. Kesälukija hakee yleensä helppoa ja hyväntuulista luettavaa.

- Yksittäisistä teoksista Khaleid Hosseinin Tuhat loistavaa aurinkoa ja Leijapoika ovat erittäin lainattuja kesäkirjoja. Naisten suosiossa ovat Sophie Kinsellan Himoshoppaaja -kirjat. Myös Reijo Mäen uusin Vares on hyvin suosittu.

Kirjakauppojen kohdalla suosikit ovat samaa luokkaa. Kevyet pokkarit tarttuvat parhaiten asiakkaiden mukaan. Lasten kirjallisuudessa ei myyntipiikkejä ole.

- Yleisesti ottaen kesän myynti on todella hyvää. Ihmiset ostavat paljon erityisesti uutuuksia ja pokkareita. Lasten kirjoista myydään kesäisin eniten puuhakirjoja ja sarjakuvia, kertoo Porin Suomalaisen Kirjakaupan kirjaosaston vastaava Minna Seppä.
Yksittäisistä teoksista suosituimpia ovat tänä kesänä olleet Reijo Mäen uusin Vares-kirja Lännen mies ja ruotsalaisen Stig Larssonin dekkarit.

- Larssonin Millennium-trilogian viimeinen osa Pilvilinna joka romahti on ollut suosittu. Jo edesmenneen Larssonin trilogian muutkin osat ovat myyneet sen myötä hyvin, kertoo Seppä.

Kirjaston Heikki Erkinaho kertoo tietokirjallisuuden jäävän kesällä hyllyyn lepäämään. Kirjakaupassa tilanne on vastaavanlainen.

- Tietokirjallisuutta ei paljoakaan mene, mutta muistelmia kylläkin. Esimerkiksi tuleva Madonna-kirja on herättänyt mielenkiintoa, kertoo Seppä.

Syksyn tulevista kirjoista ei Sepän mukaan ole nousemassa huipputeoksia ylitse muiden.

- Esimerkiksi viimeisen Harry Potterin tapaista hysteriaa ei ole minkään tulevan kirjan kohdalla havaittavissa. Aikuiset eivät muutenkaan ole niin fanaattisia kirjojen suhteen, toteaa Seppä.

Tuomas Bärlund

25.7.2008 07:58

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva