Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Andrew Walker toi taitoa PoPan takalinjoille

Kuva: Andrew Walker toi taitoa PoPan takalinjoille

FC PoPa on hallinnut jalkapallon kakkosdivisioonaa tällä kaudella suvereenisti. Yksi PoPan tiukaksi hitsautuneen joukkueen vahvistuksista löytyi keväällä yllättävältä suunnalta. Topparina tai puolustavana keskikenttäpelaajana uurastava Andrew Walker saapui Suomen Poriin Yhdysvalloista.

- Henki on erittäin hyvä ja joukkueella on selkeä tavoite, nousta ykkösdivisioonaan. Vakava suhtautuminen jalkapalloon erottaa meidät muista kakkosen joukkueista. Jalkapallo on minun työtäni, enkä voisi tehdä sitä muuten kuin sataprosenttisen tosissani, Walker kiittelee.

Walkerin ammattimaisesta asenteesta kertoo hänen halunsa kehittyä pelaajana korkeimmalle mahdolliselle tasolle. PoPaan sopeutuminen on vaatinut kehittymistä, sillä keskikentällä pelaamaan tottunut kolossi on sijoitettu keskuspuolustajan paikalle.

- Olen oppinut lukemaan peliä uudella pelipaikalla. Toppariparini Juha Luoma on pelannut satoja otteluita keskuspuolustajana ja on opettanut minulle paljon, Walker jatkaa.

Suomeen saapuminen maaliskuussa oli Walkerille shokki. - Tiesin kyllä, että Suomessa on kylmä, mutta ilma oli aivan jäätävä. Kun treenasin ensimmäistä kertaa Karhuhallissa, lunta satoi sivusuuntaan, yhdysvaltalainen muistelee.

Walker on lämpimämpien kuukausien aikana mieltynyt Poriin yhä enemmän. - Minä pidän Porista todella paljon, ajelen pyörälläni kaikkialle. Kesällä kaupunki tuntuu elävältä kaikkien tapahtumien ansiosta. Kieli on tietysti hankalaa, mutta olen oppinut paljon pelikavereilta ja television tekstitysten avulla, yhdysvaltalainen juttelee.

Käydessään ensimmäistä kertaa Yyterissä Andrew Walker tunsi olonsa kotoisaksi. - Yyteri muistutti minua kotikaupungistani Virginia Beachista. Meidän rannallamme on enemmän suuria hotelleja, mutta muuten se on kuin Yyteri ilman metsiköitä, Walker vertailee.
Jalkapallo ei kuulu Yhdysvalloissa edelleenkään ykköslajeihin, mutta pikku-Andrewille lajivalinta oli luonnollinen.

- Skotlantilaissyntyinen isäni oli kova futisfani, ja myös jotkut ystävistäni pelasivat jalkapalloa. Aloin pelata jo 4-5 -vuotiaana, ja kun huomasin pärjääväni, halusin tietenkin jatkaa.

Andrew on 24 ikävuotensa aikana päässyt seuraamaan jalkapallon suosion kasvua kotimaassaan. Yhdysvaltojen nuori jalkapallokulttuuri poikkeaa kuitenkin eurooppalaisesta fanaattisuudesta.
- Yhdysvalloissa on enemmän statusjuttu, että vanhemmat vievät lapsiaan pelaamaan jalkapalloa. Viimeisen kymmenen vuoden aikana suosio on kasvanut räjähtämällä. Vuoden 1994 MM-kisat olivat lähtölaukaus jalkapallokuumeelle, Walker kertoo.

Ennen Eurooppaan tuloaan Andrew Walker pelasi vuosina 2002-2006 yliopistojoukkueessa, joka saavutti menestystä kansallisellakin tasolla. Talvella 2006 Walker sai mahdollisuuden harjoitella englantilaisen Walsallin riveissä yli kolmen kuukauden ajan. Tämän jälkeen tie vei Irlantiin ja Saksaan, jossa miehen morsian asuu. Ammattilaisasenteella pelaava Walker uurasti ja pelasi hyvin harjoitusotteluissa, mutta sopimusta ei minkään seuran kanssa syntynyt.

- Jalkapallon maailma on sellainen, että asiat eivät aina etene suunnitelmien mukaan, tokaisee Walker realistisesti. - Olin jo aikeissa jatkaa kotimaassani yliopistojoukkueessa, mutta onneksi sain tilaisuuden pelata Suomessa.

Walker toivoo jatkavansa PoPassa pelaamista seuraavallakin kaudella, mielellään tietysti sarjaporrasta ylempänä. Kunnianhimoisen pelaajan tavoitteena on kehittyä jalkapalloilijana niin pitkälle kuin rahkeet riittävät.

- Olemme suunnitelleet, että morsiameni muuttaa Poriin, jos saan jatkaa PoPassa. Haluamme Porista pysyvän paikan, jossa asua kaiken kiertämisen jälkeen.

Mikko I. Elo

24.7.2008 08:40

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva