Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Uusi Pitsimissi lähti kisoihin äidin patistamana

Kuva: Uusi Pitsimissi lähti kisoihin äidin patistamana

Tämän kesän Pitsimissiksi Raumalla kruunattu porilainen Johanna Alitalo kertoo jännittäneensä mittelöitä niin paljon, että ajatteli jo jäävänsä pois kisasta.

- Lopulta äitini pakotti minut osallistumaan. Siihen ei ollut paljon vastaan väittämistä, Alitalo naurahtaa.

Uusien työtehtävien lisäksi 21-vuotiasta Alitaloa houkutti kisassa sen palkinnot. Voiton ansiosta hän sai kaulakorun ja korvakorut, matkalahjakortin Tallinnaan sekä auton kuukaudeksi käyttöönsä. Myös isän mahdollisesta voitosta lupaamat sata euroa kuulostivat mukavalta summalta. Isä taitoi olla tyttärensä saavutuksesta hyvin ylpeä, sillä hän nosti palkintorahan kahteen sataan euroon.

Uusi Pitsimissi ei vielä hallitse nypläämisen jaloa taitoa. Taitamattomuus tuskin koituu kuitenkaan ongelmaksi, sillä Alitalo saa lähiaikoina Raumalla henkilökohtaista pitsinnypläysopetusta.

Satakunnan ammattikorkeakoulussa liiketaloutta opiskelevan Johanna Alitalon kesä kuluu kiireisissä merkeissä tehden kolmea eri työtä.

- Työskentelen kuntosalin vastaanotossa, vaateliikkeessä sekä Ilon Talossa lipunmyynnissä ja narikassa. Lisäksi teen pr-töitä.
Kuntosalia, lenkkeilyä ja lavatansseja harrastava vaaleaverikkö on asunut Porissa vasta kaksi vuotta. Alkujaan missi on kotoisin Pomarkusta. Myös Raumalle muuttaminen houkuttaisi kovasti, mutta työt ovat Porissa.

Alitalon tulevaisuudensuunnitelmiin kuuluu valmistumisen lisäksi joko oman vaateliikkeen perustaminen tai ala-asteen opettajaksi opiskeleminen.

Miss Suomi -kisoihin hän tuskin pyrkii.

- En tiedä otanko osaa Miss Suomi -kisoihin. Ne ovat kuitenkin niin isot kilpailut ja missit ovat paljon julkisuudessa. Minä en haluaisi niin paljon julkisuutta. Tähtään ehkä hieman pienempiin kilpailuihin, Alitalo pohtii.

Lilli Vesa

24.7.2008 08:50

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva