Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Hyvistä tavoista ja tavoitteista

Kuva: Hyvistä tavoista ja tavoitteista

Porin julkisuutta saanut puolueiden puh.johtajien tentti paljasti ainakin kaksi asiaa. Sen, että puhtaan porvarihallituksen tarkoituksena on hallita maailmantappiin asti ja toiseksi sen, että hallitusyhteistyö porvarien kesken ei ainakaan tarvitse hyviä käytöstapoja.

Sen etenkin me demarit nyt tiedämme. Samalla voimme haudata myös ajatukset punamullan ylösnoususta. Sitä ei nyt tapahdu ainakaan Vanhasen oman suunnitelman mukaan vuoteen 2015 asti jatkuvalla hallituskaudella.

Kai demareiden pitää nyt vain opetella siihen, että kepun ja demareiden yhteistyö jää pelkästään Kankiahon perheen hoitoon.
Matin ja Jyrkin välissä Jutta oli kuin emohirvi, jota kaksi verenhimoista sutta molemmin puolin näykkien ajaa lopullisena tavoitteenaan saaliin nääntyminen. Nämä sudet saivat palata kotiin kuivin suin.

Minua paljon tarkkanäköisempi läheinen henkilö päätteli puhtaalla naisen logiikalla, että Vanhanen pelkää. Muuten ei mies käyttäydy jatkuvasti tuolla tavalla.

Tulipa mieleen vanha juttu Mannesta, joka hevosineen oli rautatien ylikäytävällä sitä juuri lähestyvän junan veturin huudattaessa pilliään. Manne siihen totesi, että se huutaa, joka pelkää.

Liekö tässä selitys Vanhasen käyttäytymiseen. Pääministerihän sanoi puheenjohtajamme mielipidettä typeräksi. Saapa nähdä, päätyykö tuomioistuin Vanhasen (typ) kohdalla samaan arvioidessaan pääministerin taitoa kirja-arvostelijana 

Koululaitoksemme tilasta ja saavutuksista on etenkin kokoomuksen puolella esitetty aikojen kuluessa kovasti toisistaan poikkeavia lausuntoja. Peruskoulua tähän maahan kaavailtaessa sanoi kokoomusta kovin lähellä oleva oppikoulutaho jotenkin niin, että tässä yritetään Suomeen tuoda Itä-Saksan, DDR:n, salakavalaa kommunismiin tähtäävää systeemiä.

Arv. lukija voi arvioida, mikä oli lopputulos. Moneen kertaan on Pisa-tutkimuksissa todettu maamme koululaitoksen olevan maailman kärkeä. Jotenkin on liki naurattanut, että kokoomus on nyt näistä tuloksista yrittänyt kerätä pisteet itselleen. Vaan kukapas sen kissanhännän nostaa muu kuin kissa itse.

Huonosti on peitelty samalta suunnalta tullut ajatus palata opetuksen maksullisuudessa entiseen käytäntöön, jonka tiedetään johtavan selkeään kahtiajakoon. Eli varakkaampien perheiden lapset käyvät eri kouluja kuin muiden jälkikasvu.

Odotankin kovasti, että ainakin kepu tällaisista hankkeista jotakin painavaa sanoo. Vai onko se samalla linjalla kuin vajaat kaksisataa vuotta sitten turkulainen sanomalehti Mnemosyne, joka kirjoitti, että ” ..talonpoika, jos hän saa korkeampaa sivistystä, lakkaa olemasta turmeltumaton luonnonlapsi, jolle kaikki esiintyy niin ihanassa valossa, niin selvänä, oikeana ja tasaisena, niin todellisena, niin sopusuhtaisena ja eloisana.”

Niin että katsotaan nyt, mihin suuntaan kehittyviä maakuntia eräillä apurahoilla aletaan kehittää ja etenkin niiden kouluja. Tärvelläänkö loputkin luonnonlapset elämään pelkästään EU-tukien varassa vailla korkeampaa sivistystä.
   
Kunnallisvaalit lähestyvät. Monin paikoin niihin mennään uusissa asetelmissa. Kuntia on enemmän tai vähemmän sovussa liittynyt yhdeksi isommaksi. Jostakin päin on kuulunut jopa sellaista, että kuntaliitosta vastustanut demarivaikuttaja pyrkii jopa hankaloittamaan omalla paikkakunnallaan ehdokkaaksi asettautumista.

Liekö lopultakin havaittu, että muutoksen pitää tapahtua myös omissa joukoissa. Koville voi joskus ottaa kuulla olleensa jo pitkään tulppana uudistumiselle ja sen tuloksena yhdistyksen ja puoluetoiminnan näivettyminen paikkakunnalla. Mutta niin se vain on, ettei meistä kukaan ole korvaamaton. Ei edes politiikassa.

Nyt ahdistellaan julkisuudessa kunnan luottamustehtävissä toimivia kunnan työntekijöitä. Epäillään, että he ajavatkin vain omaa etuaan. Sopisiko kysyä, miksi kunnanhallituksissa istuu yrittäjiä, joiden lähes ainoa asiakas on ko. kunta? Tai että minkä työnantajan etua ajaa poliitikko, joka on töissä firmassa, jonka palveluita kunta ostaa? Juuri demarien tällaista pitäisi kunnissaan kysellä.

Lopuksi haluan vielä kehua tätä Uutta Aikaa. Lehtemme muodonmuutos kesän korvalla on siirtänyt UA:n uudelle vuosituhannelle. Kädessänne on nyt erinomaisen lukukelpoinen ja ulkoasultaankin houkutteleva lehti. Kertokaa siitä muillekin.

Timo Roos

22.7.2008 08:21

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva