Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

”TEAM -hanke herkässä vaiheessa”

Uuden TEAM -teollisuusliittoprojektin kehittäminen on yksi liittojen suurista tehtävistä syksyn aikana. Asiat ovat edenneet myönteisessä hengessä ja esimerkiksi Metalliliitto ja Sähköliitto ovat tavoitteista jo 95 -prosenttisesti samaa mieltä, katsoo Metalliliiton puheenjohtaja Riku Aalto.

 

- Asiasta tiedämme enemmän lähikuukausina, kun Sähköliitto ottaa asioihin tarkempaa kantaa. Toisaalta Metallin vasemmistoryhmän päätös hanketta vastaan ja muut vielä auki olevat asiat pitävät tilanteen herkkänä, Aalto arvioi.

Toukokuussa Metalliliiton puheenjohtajaksi valittu Riku Aalto katsoo uransa alkaneen työntäyteisesti. Viimeisimmän liittokokouksen päätökset työllistävät liittoprojektin lisäksi muutenkin, mm. tulevien sopimusten lisäksi nykyisiäkin olisi vielä sorvattava paremmin toimiviksi.

- Tehdyissä sopimuksissa on tiettyä korjaamistarvetta, Aalto sanoi viitaten mm. työpaikkakohtaisen erän jakotulkintoihin.

Riku Aalto pohti asioita lauantaina Kokemäellä, jonne hän saapui Satakunnan kansansoutuun osallistuneella porilaisten Mäntyluodon metalliosasto 91:n ja Porin metallitehtaan ammattiosasto 122:n yhteisen kirkkoveneen soutajana. Kutsun takana oli Mäntyluodon osaston puheenjohtaja Sandra Vuorisalo.

- Kokemäenjoki on yllättävän leveä. Huomasin myös, että kesämökkejä ei ole rakennettu rannoilla liian lähekkäin, Aalto kertoi vaikutelmia osuudeltaan. Oman mausteensa soutuun toivat vaatteet läpimäräksi kastelleet vesikuurot, mutta puheenjohtaja vakuutti viihtyneensä. Rasituskaan ei käynyt ylivoimaiseksi.

- Etukäteen pelkäsin joutuvani testiin ja soutamaan silmät sumeiksi, mutta onneksi näin ei tapahtunut.

Perjantai-iltana Riku Aalto nautti vaimonsa kera Porin Areenalla jazzeista. Carlos Santanan musiikki ei häntä erityisemmin kutsunut, mutta väkirikas tapahtuma tuli koettua.

- Olen kuullut niin paljon Porin jazzeista, että oli viimeinkin käytävä tutustumassa, Kokemäeltä lomamatkaansa Tukholmaan jatkanut Aalto kertoi.

Markku Lehtisalo

22.7.2008 08:37

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva