Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Kolmas SuomiAreena oli menestys

Viime viikolla Porissa kolmatta kertaa järjestetty SuomiAreena oli suuri menestys. Väkeä riitti, ja keskustelu sujui. Pääjärjestäjät MTV 3 ja Porin kaupunki ovat hykerrelleet tyytyväisyydestä. Porin kaupungin tiedotuspäällikkö Tapio Furuholm luottaakin siihen, että Pori tulee olemaan SuomiAreenan tapahtumapaikkana vielä pitkään.

 

Neljän päivän aikana SuomiAreenan keskustelutilaisuuksissa - joita oli 65 - kävi järjestäjien laskujen mukaan noin 10 000 kuulijaa, katsojaa ja keskustelijaa. Lisäksi olivat ne tuhannet, jotka poikkesivat kansalaistoriksi muutetulla kävelykadulla eri järjestöjen teltoissa ja päivystyspisteissä.

- Paria pientä pettymystä lukuun ottamatta salit olivat täynnä. Ihmiset osasivat löytää kaikki hienot tilaisuudet ilman, että olisimme käyneet kalliita ilmoituskampanjoita, Furuholm pohtii pitäen tämänvuotista SuomiAreenaa tapahtuman lopullisena läpimurtona.

Hän huomauttaa, että etenkin Porin kaupunki oli SuomiAreenassa liikkeellä hyvin kevyellä budjetilla, johon eivät kuuluneet kalliit lehti-ilmoitukset. Hän kiittelee kaupungin väkeä ja niitä ulkopuolisia, jotka olivat järjestelyissä mukana talkoohengessä.
Pori on lunastanut Furuholmin mielestä paikkansa SuomiAreenan keskuksena.

Kaupungilla ja MTV 3:lla on sopimus vielä kahdeksi seuraavaksi vuodeksi, mutta Porissa uskotaan, että jatkoakin seuraa. Tosin SuomiAreenalla olisi jo muitakin ottajia.

- En toki voi sanoa MTV 3:n puolesta mitään, mutta meillä on sellainen tuntuma, että ellei Porin kaupunki tee suuria virheitä, niin  Porin SuomiAreenalla on pitkä tulevaisuus.

Furuholm väittää, ettei SuomiAreena sovi yhtä luontevasti minkään muun kesätapahtuman yhteyteen kuin Pori Jazzin.
Ensi vuodeksi on joka tapauksessa´sovittu Furuholmin mukaan on yli 20 tilaisuutta. Tulossa on sekä jo Porissa aiemmin olleita tahoja sekä uusia. Viime viikolla Porissa oli useita sellaisia vieraita, jotka katsastivat, että mistä tapahtumassa todella on kyse.
Puolueiden laiska osallistuminen SuomiAreenaan on herättänyt jonkin verran ihmetystä, ja Tapio Furuholmiakin se hieman ihmetyttää.

- Me olemme olleet halukkaita tarjoamaan puolueille areenan esittää ajatuksiaan suurelle joukolle suomalaisia hieman kevyemmissä merkeissä, mutta toistaiseksi kiinnostus on ollut varsin vähäistä, hän sanoo.

Jukka Vilponiemi

22.7.2008 08:45

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva