Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Jutta Urpilainen haluaa tuoda politiikkaan vaihtoehtoja

Kuva: Jutta Urpilainen haluaa tuoda politiikkaan vaihtoehtoja

SuomiAreenan puolueiden puheenjohtajatentissä hallituspuolueiden puheenjohtajille onnistuneesti hanttiin pistänyt SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen haluaa tuoda politiikkaan vaihtoehtoja. Hän pitää surullisena, että kokoomus ja keskusta elävät kuin vaihtoehtoja ei olisikaan, ja että porvaripuolueista on tullut nyt ei-puolueita.

Porin kävelykadun kansalaistorilla torstaina viihtynyt Urpilainen sai vastaanottaa kosolti kiitosta hyvästä esiintymisestään edellisen päivän puheenjohtajatentissä.


Varsin yleinen käsitys erityisesti demarileirissä mutta osin myös vastapuolella oli, että Urpilaisen debyytti puoluejohtajana vaalitentissä onnistui hyvin.


Itse hän myönsi eilen, että keskiviikkoinen tentti jännitti hieman etukäteen, mutta vaikka hän joutui erityisesti pääministeri Matti Vanhasen (kesk) ja valtiovarainministeri Jyrki Kataisen (kok) puristukseen, lopputulema oli myönteinen.


- Katainen ja Vanhanen pelasivat hyvin yhteen, ja ilmeisesti he olivat jopa miettineetkin yhdessä esiintymistään. Pysyin keskustelussa mukana kylmähermoisuuden ansiosta, hän sanoi.


Urpilaisen mukaan keskustelu osoitti sen, että keskusta ja kokoomus antavat ymmärtää Suomessa elettävän vaihtoehdottomassa ajassa.


- Olen itse erimieltä siitä. Aina pitää olla vaihtoehtoja. SDP on uudistajaliike. Me olemme kertoneet, miten haluamme uudistaa yhteiskuntaa. On valitettavaa, että esimerkiksi maksuttomasta päivähoidosta ei ehditty kunnolla edes keskustella, kun se jo tyrmättiin. Porvaripuolueet ovat nyt muuttuneet ei-puolueiksi; kaikkeen sanotaan ei kuulematta, mitkä ovat meidän perustelumme.


Puheenjohtaja huomauttaa, että sosialidemokraatit haluavat tehdä Suomesta perhepolitiikan mallimaan ja haluavat satsata lasten ja nuorten hyvinvointiin.


- Jos lapset eivät voi hyvin, tällä yhteiskunnalla ei ole tulevaisuutta. Maksuton päivähoito on meidän unelmamme. Se on pitkän tähtäimen tavoite, johon mennään vaiheittain.


Ulkopuolisen silmin näyttää myös siltä, ettei opposition yhteisrintama ole paras mahdollinen, vaikka puolueet kevään vaalirahoitustohinoissa taas löysivätkin toisensa.


Jutta Urpilainen on kuitenkin melko tyytyväinen opposition tämänhetkiseen yhteistyöhön.


- On arvokasta, että oppositio pystyy merkittävissä asioissa löytämään toisensa ja tekemään yhteistyötä, mutta on selvää, että myös oppositiopuolueilla on erilaisia arvoja ja tavoitteita.


Hän pitää myös vasemmiston yhteistyötä toimivana, vaikka joidenkin mielestä vasemmistoliitto heiluukin kuin tuuliviiri.


- Olemme keskustelleet puheenjohtaja Martti Korhosen kanssa siitä, että yhteistyötä tehdään asiakohtaisesti. Esimerkiksi työelämäkysymyksistä meillä löytyy paljonkin yhteisiä näkemyksiä.


SDP:n kenttä on osoittanut Urpilaisen mielestä sen, että se tukee kuukauden tehtävässään ollutta uutta puheenjohtajaansa.
Vaikka julkisuudessa Satakunnan Kansan teettämä tutkimus puoluejohtajien luotettavuudesta on tulkittu Urpilaiselle tappioksi, hän on eri mieltä.


- Itse asiassa olin otettu tutkimuksen tuloksesta. Olen ollut tehtävässä vasta kuukauden, ja silti pääsin niinkin hyvään tulokseen kuin se tutkimus antoi. Olen kiertänyt nyt koko alkukesän Suomea kenttäkierroksella, ja olen saanut demariväeltä vain myönteistä palautetta. Tästä on hyvä jatkaa, hän sanoi.

Lilli Vesa

18.7.2008 08:57

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva