Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Halonen ja Hyssälä peräävät yrityksiltä enemmän yhteiskuntavastuuta

Kuva: Halonen ja Hyssälä peräävät yrityksiltä enemmän yhteiskuntavastuuta

Presidentti Tarja Halonen ja sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälä toivovat, että yritykset panostaisivat enemmän yhteiskuntavastuuseen työllistämällä esimerkiksi vajaakuntoisia ihmisiä.

- Yritykset voisivat noudattaa jokapäiväisessä elämässä yhteiskuntavastuuta enemmän mitä laki sallii. Ne voisivat esimerkiksi kehittää työpaikan ilmapiiriä tai ottaa vammaisia ihmisiä töihin ilman mitään prosenttivaatimusta, presidentti Tarja Halonen totesi eilen SuomiAreenan keskustelutilaisuudessa ”Auttamisen halu ja kansalaistoiminta”.


Etenkin Liisa Hyssälä peräänkuulutti yrityksiä kantamaan vastuuta työllistämällä juuri vajaakuntoisia ja vammaisia ihmisiä. Työllistäminen pystyttäisiin toteuttamaan nykysäädösten puitteissa ja sillä olisi syrjäytyneille suuri merkitys.


Hän kuitenkin muistutti, että työllistämiskysymys ei ole pelkästään yritysten vastuulla. Myös kunnat palkkaavat vajaakuntoisia nihkeästi.


Tapiola-yhtiöiden toimitusjohtajan Asmo Kalpalan mielestä ehdotus kuulosti kiehtovalta.


- 90-luvun laman syrjäytymisongelmista on tullut mieletön taakka koko kansantaloudelle. Sen eteen kannattaa tehdä töitä, että saisimme aikaan mekanismin, jolla ihmiset saataisiin mukaan aktiivisen työelämän piiriin, Kalpala pohti muttei puhunut siitä, onko itse halukas työllistämään vajaakuntoisia omassa yrityksessään.

Tilaisuudessa keskusteltiin runsaasti myös kansalaisjärjestöjen toiminnasta.


70-vuotisjuhliaan viettävän Raha-automaattiyhdistyksen auttamista koskevassa tutkimuksessa on selvinnyt, että nuoret ovat Suomen innokkaimpia auttajia. Tästä huolimatta erilaisten järjestöjen puuhaihmisinä näkee usein vain suuren ikäluokan väkeä.

RAY:n toimitusjohtajan Sinikka Mönkäreen mukaan järjestöt tarvitsevatkin uusia toimintatapoja, jotta nuoria saataisiin mukaan.

Muuten perinteiset järjestöt ovat vaarassa muuttua laitosmaisiksi.


Liisa Hyssälä kannusti ihmisiä arvostamaan enemmän kansalasijärjestöjen työtä.


- Toivoisin, että sosiaalipuolella huomattaisiin kansalaisjärjestöjen tekemä työ. Ne tekevät sellaista työtä, mihin julkinen palvelujärjestelmä ei ylety. Esimerkiksi päihdetyö. Ei siellä julkiset järjestelmät liiku. Missä jamassa hyvinvointivaltiomme olisi ilman kansalaisjärjestöjä?


Mönkäre puolestaan kehotti kansalaisjärjestöjä avautumaan enemmän muuhun yhteiskuntaan päin.


- Kansalaisjärjestöillä on osaamista ja suomalainen yhteiskunta tarvitsee sitä. Koska järjestöjä tuetaan julkisella rahoituksellakin, tiedon pitäisi olla kaikkien käytettävissä.

Lilli Vesa

18.7.2008 08:57

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva