Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Uudet kauppakeskukset eivät lämmittäneet yrittäjäpaneelia

Suunnitelmat noin 150 uuden suuren kauppakeskuksen rakentamisesta eri puolille Suomea eivät juuri lämmittäneet panelisteja. jotka osallistuivat Satakunnan Yrittäjien järjestämään keskustelutilaisuuteen SuomiAreenassa Porissa keskiviikkona.

 

Suomen Yrittäjien puheenjohtaja, kansanedustaja Eero Lehti (kok) tosin toivoi ympäristöministeri Jan Vapaavuoren (kok) muuttavan kantaansa, kun tämä haluaa sijoittaa kauppakeskukset vain suurten asutuskeskusten yhteyteen.


- Jos kauppakeskuksen kielletään haja-asutusalueilta, estyy tavoite siitä, että koko maa pidetään asuttuna, Lehti sanoi.


Samaan hengenvetoon hän ennusti, että markkinat pitävät huolen siitä, että suunnitelluista kauppakeskuksista toteutuu vain ehkä kymmenes osa.


Lehden ennusteeseen yhtyivät myös useimmat panelistit. Johtaja Jukka Ahtela elinkeinoelämänkeskusliitosta uskoi, että Suomeen mahtuu rajallinen määrä niin kylpylöitä, hiihtokeskuksia kun kauppakeskuksiakin. Markkinat pitävät huolen siitä, että jyvät seuloutuvat akanoista, eivätkä kaikki suunnitellut hankkeet toteudu.


Lempäälään Ideaparkin vaikutuspiirissä toimiva kansanedustaja Arto Satomaa Vammalasta (kok) sanoi, ettei Suomeen mahdu montaa ideaparkkia, mutta haja-asutusalueillakin on hänen mukaansa tarvetta kauppakeskuksille.


Lähikauppojen kannattajaksi tunnustautunut saman vaalipiirin kansanedustaja Jukka Gustafsson (sd) Tampereelta näki, että tarvetta yhteiskunnan ohjaukseen kaavoituksen avulla on tässäkin asiassa.


Gustafsson piti asiaa myös energiataloudellisena kysymyksenä.


- Jos koko Suomi ajaa autoillaan satoja kilometrejä Ideaparkkeihin, on se yhteiskunnalle kallista. Palvelujen tulisi olla hänen mukaansa joukkoliikenneyhteyksien päässä.

Jukka Vilponiemi

 

17.7.2008 08:55

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva