Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Valintoja

Kuva: Valintoja

Viimeisen parin viikon aikana tyttäreni ja kummityttöni pääsivät ripille. Vanhan kansan sanonnan mukaan saivat naimaluvan. Aika paljon luvattu nykyajan viisitoistakesäisille, jotka syksyllä aloittelevat peruskoulun viimeistä luokkaa.

Molemmissa tapauksissa papit saarnastuoleistaan puhuivat rippikouluikäisille valinnoista. Nimenomaan valinnoista, jotka ovat elämälle merkityksellisiä. Pappien puheet oli tuosta hengellisestä viitekehyksestä huolimatta helppo johtaa myös maalliselle tasolle. Tarkemmin ajatellen ihmisen koko elämä koostuu pienistä ja isommista valinnoista. Joitakin elämän palapelin valinnoista on todella vaikea tehdä ja niiden todellista vaikutusta voi joko kiitellä tai harmitella vasta useiden vuosien jälkeen. Jälkeenpäin ajatellen tuo pappien puhe tärkeistä valinnan hetkistä tulee näille ripellisille ensimmäiseksi esiin ensi keväänä, jolloin he miettivät jatkoaan peruskoulun jälkeen. Tosiasiassa näiden tyttöjen ja poikien valinnoissa tulee tällä erää näkyä vielä turvallisesti meidän vanhempien mielipiteiden merkitys. Kysehän on kuitenkin vielä enemmän lapsista kuin nuorista.


Elämää voisi kuvailla eräänlaiseksi suunnistusreitiksi, joka on täynnä erilaisia reitinvalintoja. Erilaisia polkuja, vaikeakulkuisia rämeikköjä tai vastaavasti helppokulkuista kangasmaastoa. Useasti reitit kuitenkin löytävät lopulta samoille rasteille eri valinnoista huolimatta. Valinnoista riippuen toisilla sääret enemmän ruvella kuin toisilla. Elämässä on myös paljon valintoja, joiden mukaan joudumme etenemään, vaikkemme varsinaisesti pääse niihin itse vaikuttamaan.


Kolme kuukautta ja yksitoista päivää. Se on lyhyt aika. Silloinkin on valintojen aika. Kyseessä lokakuun kunnallisvaalipäivä. Jo sitä ennen pitää tehdä lukuisia valintoja. Monen ihmisen on tehtävä valintoja kunnallispoliittisen suhteensa kanssa. Lähteäkö vielä ehdolle vai lähteäkö yleensäkään ehdolle? Vielä tällä hetkellä tuntuu siltä, että aivan liian monet potentiaaliset sosialidemokraattiset ehdokkaat ovat kysymysmerkkeinä. Nyt tarvitaan meitä kaikkia. Nuoria, kokeneita ja vielä kokeneempia. Tarvitaan uusia kasvoja, tuttuja vanhoja. Meidän tulee antaa ihmisille valinnan mahdollisuuksia. Iso joukko ihmisiä odottaa kattavaa ehdokaslistaa valittavista henkilöistä kunnalliseen päätöksentekoon tekemään arkielämän tärkeitä valintoja. Kyseessä eivät ole pelkästään kunnallisvaalit. Kyseessä ovat myös maakunnalliset linjavaalit, joissa jaetaan tärkeä pakka maakunnallisia paikkakortteja.

 Kunnalliset ja maakunnalliset päättäjät tulevat olemaan avainasemassa seuraavalla valtuustokaudella, kun käydään jatkokeskusteluja muuttuvassa kuntakentässä ja PARAS-hankkeen kakkosvaihe painaa päälle. Tarvitsemme luotettavan demarikatraan ajamaan koko maakunnan etuja myös tulevaisuudessa. Luotan täysin joukkoomme. Nyt on myös tärkeää muistaa, että kesälomasta huolimatta verkot on pidettävä koko ajan vesillä. Kunnallisvaalien takia emme ole tavoittamattomissa, vaan etenemme määrätietoisesti kohti syksyä. Demariäänestäjillä pitää olla mahdollisuus lähestyä meitä, sillä erilaisissa kesätapahtumissa kansa liikkuu ja jo pelkkä positiivinen läsnäolo tuo plussaa. Annetaan kansalle valinnan mahdollisuuksia.

Tällä viikolla se sitten varsinaisesti alkaa. Puheenjohtaja Urpilaisen todellinen taival. Suomi-Areena kerää puoluejohtajat ensimmäiseen kunnallisvaalitenttiin. Uskomme ja tiedämme, että tuossa suomalaisessa poliittisessa ykköskeskustelussa meidän Juttamme tulee varmasti pärjäämään. Samalle tuore puheenjohtajamme tekee ensimmäisen virallisemman vierailunsa Satakuntaan tapaamaan väkeämme. Toivottavasti kansa lähtee liikkeelle Satakunnan sykkeeseen, nauttimaan kesäisestä jazzahtavasta tunnelmasta ja hyvästä sosialidemokraattisesta seurasta.

Harri Lehtonen

15.7.2008 08:55

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva