Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Itämeri ja ympäristön tila SuomiAreenan aloituspäivän pääteemat

Suomen kesän merkittävin keskustelutapahtuma SuomiAreena käynnistyy tänään Porissa Itämeren käyttöön ja tulevaisuuteen sekä ympäristönsuojeluun liittyvillä aiheilla. Päivään kuuluu myös Porin kaupungin 450-vuotisjuhlaseminaari, jonka päävieraana on Latvian presidentti Valdis Zatlers.

 

Kolmatta kertaa järjestettävän SuomiAreenan nelipäiväisen rupeaman aikana järjestetään 65 keskustelu- ja muuta tapahtumaa, joihin osallistuu pyydettyjä keskustelijoita ja alustajia noin 300.


Päivien aikana Porissa nähdään lukuisa joukko yhteiskunnan vaikuttajia politiikasta, talouselämästä, ammattiyhdistysliikkeestä ja eri kansalaisjärjestöistä. Loppuviikon aikana Porissa mm. käyvät presidentti Tarja Halonen, hallituksen lähes kaikki ministerit, puoluejohtajat sekä joukko kansanedustajia.


Jazzviikolle yhdistetyn SuomiAreenan tilaisuuksiin on joitakin kutsuvierastilaisuuksia lukuun ottamatta vapaa pääsy, ja tilaisuuksiin odotetaankin tuhansia kuulijoita, seuraajia ja keskustelijoita.


Tapahtuma käynnistyy tänään Reposaarella Sulo A. Savon pihassa, jossa Selkämeren teemavuoden tiimoilta pohditaan mm. sitä, säilyykö Selkämeri sinisenä ja miten käy suomalaisen ammattikalastuksen.


Pori keskustassa ympäristöteemaa jatketaan pohtimalla, ovatko biopolttoaineet syynä ruuan hinnan nousuun ja onko suomalainen  ruoka turvallista. Välissä pohditaan myös Satakunnan maakunnan tulevaisuutta.


Ohjelmassa on myös mm. keskustelua metsistä ja puistoista sekä kaupunkisuunnistusta. Nuorille on oma tapahtuma Anniksella.
Keskiviikkona pääteemana ovat kunnallisvaalit, ja silloin on mm. puoluejohtajien tentti.


Latvian presidentti Valdis Zatlers vierailee Porissa tiistaina ja keskiviikkona.  Hän on päävieraana 450-vuotiaan Porin kaupungin juhlaseminaarissa tiistaina. Kutsuvierasseminaarin aiheena on Itämerellä harjoitettava energiapolitiikka, ja Zatlersin lisäksi aiheesta alustaa mm. elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen (kesk).


Promenadikeskuksen juhlaseminaarin toisessa osassa käsitellään Venäjän asemaa suurvaltana, ja seminaarissa alustaa mm. ulkoministeri Alexander Stubb.


Seminaariin osallistuvat mm. Porin seitsemän ystävyyskaupungin edustajat.


Porin vierailunsa aikana Latvian presidentti tapaa myös pääministeri Matti Vanhasen. Presidentti Tarja Halonen saapuu Poriin vasta torstaina.


Tiistaina kello 11 presidentti Zatlers osallistuu tilaisuuteen, jossa paljastetaan Latvian pääkaupungin Riian lahja juhlivalle Porille. Taideteos tulee Porin kaupungintalon sisäpihalle. Yleisö voi seurata seremoniaa Hallituskadun puolelta.


Keskiviikkona presidentti Zatlers osallistuu Eetunaukiolla tilaisuuteen, jossa riikalaisen taitelijan Gosa Huskivaden enkelipiirroksia lahjoitetaan Porin lapsille. Lahjoituksen vastaanottavat Porin sosiaalikeskuksen päivähoidon edustajat. Tilaisuus alkaa kello 11.30.

Jukka Vilponiemi

15.7.2008 08:55

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva