Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Kutsutut vaan ei valitut

Kuva: Kutsutut vaan ei valitut

Suomen olympiajoukkueeseen on useampi urheilija pyrkinyt villillä kortilla, mutta vain painonnostaja Antti Everi sai kortin. Sen sijaan painija Marko Yli-Hannuksela ei enää suurella todennäköisyydellä olympiakisoissa paini, sillä Pekingin villin kortin anomus tuli takaisin maininnalla ”vastaanottajaa ei tavattu, palautetaan lähettäjälle”. Sama kohtalo koitui myös nuoren tennislupaus Henri Kontisen kohdalla. Kontiselle olympiakisat olisivat olleet kokemuksen hakemista, mutta Myhillä lähinnä uran päätepysäkki huipputasolla. Toki Suomessa Marko vääntää äijiä mattoon vielä useammankin vuoden! Mutta varsin erikoinen tapaus oli se, kun Kansainvälinen Uimaliitto jopa pyysi Suomea lähettämään Pekingiin naisten 4 x 100 metrin vapaauintijoukkueen. Nyt Suomen Uimaliitto on valmentajansa Kristiina Natusen järkevällä opastuksella tullut siihen tulokseen, että naisten vapaauintijoukkue ei kisoihin osallistu.

Suomi ei olisi saanut viestiin parasta mahdollista joukkuetta, koska vasta jälkikäteen tuli FINAlta tieto, että kaikkien uimareiden pitäisi olla B-rajan alittaneita. Maapaikan saavuttaneesta joukkueesta ainoasta Hanna-Maria Seppälä on alittanut jopa vapaassa A-rajan, mutta muut B-rajan saavuttaneet uimarit olisi jouduttu haalimaan muiden lajien parista. Näin ei matkaan olisi lähtenyt Suomen paras mahdollinen vapaauintiviestijoukkue.

Myös Viro sai viestiin maapaikan, mutta sillekin kerrottiin, mitkä ovat vaatimukset osallistumiselle. Siis vähintään B-raja kaikilta viestiuimareilta on oltava rikottuna.

Kas kummaa kun tarjotaan maapaikkaa (villi kortti), mutta unohdetaan kertoa, millä eväillä paikka lopulta tulisi. Onko Viro sitten niin paljon etelämpänä, että sinne posti vei kutsun täydellisen sisällön?

Olympiakomitean tapa
Kun noita viestijoukkueita Pekingiin valitaan, niin suureksi jännäyksen kohteeksi jää, valitaanko Suomesta viestijoukkue sekä miesten että naisten 4 x100 metrille yleisurheilussa.

Kriteerit lienevät näissäkin valinnoissa samat, että vähintään B-raja pitää olla kaikilla rikottuna. Miesten puolella ainakin Visa Hongisto taitaa olla ihan A-rajan mies ja myös naisten puolella Johanna Manninen.

Mutta löytyykö näihin lajeihin sitten täyttä neljää juoksijaa. Joka tapauksessa muista lajeista jouduttaisiin ”lainaamaan” ja Uimaliitto ei tälle linjalle lähtenyt.

Mutta saattaa hyvinkin olla, että heinäkuun lopussa pamahtaa olympialistoille jopa kaksi viestijoukkuetta! Lehtemme Olympiaveikkaukseen niitä ei ole mukaan laskettu, joten puuttuvat jos valitaan.

Toki se tekee vain lisäjännitystä. Voittaako Suomi Hollannin Antillien joukkueen? Ihan etukäteen kylmää tämä jännitys.
On kuitenkin varma, että B-rajan saavuttaneita yleisurheilijoita Pekingiin lähtee. Veikkauksessamme on ennakoitu, että kumpaankin estejuoksuun valitaan urheilija: miehiin Jukka Keskisalo ja naisten matkalle Johanna Lehtinen.

Odotellaan lopullisen joukkueemme valintaa suurella mielenkiinnolla. Jotenkin tuntuu, että taas yksi seiväsmatkaaja on mukana ja karsintakorkeus ylittämätön este.


Yllättävän pitkään meni
Joukkuelajeissa on joukkueita, jotka osaavat pelata jopa ennalta parempansa tehottomaksi. Näitä esimerkkejä löytyy ihan riittävästi Suomen SM-liigasta sekä Veikkausliigasta

Mutta eipä ole aikaisemmin tullut pohdittua sitä, että naisten pesäpallon pääsarjassa nimenomaan Lapuan Virkiä on ollut kotonaan ylikäymätön este Porin Pesäkarhuille. No, viime keskiviikko muutti paljon, sillä ei Sirpa Pollarikaan nyt aina jonkun Pöntisen avustuksella kotipeliä voita.

Liki tosin taas oli.

Kahdeksan vuoroparia mennään pesäpallossa ja kumpikin joukkue saa aikaiseksi yhden juoksun. Eikä siihen päälle pelattu supervuorokaan tuonut juoksuja. Kotiutuskisassa Pesäkarhut teki niitä kaksi ja Virkiä vain yhden.

Toisella jaksolla Johanna Pentilä juoksi kotiin jokeri Heidi Kuusiston lyömänä, mutta Nina Jakonen sai tasoituksen aikaan, kun Marjo Sissala tuli kotiin. Kotiutuskisassa Niina Mäkiviita löi Carita Toiviaisen kotiin ja lopullisen ratkaisun löi Johanna Pentilä, kun Susanna Puisto kipaisi kotiin.

Virkiän pelinjohtaja Jukka Liikalalla oli varmasti muistissa Porin ottelun tappiotapahtumat, koska hän arvioi, että hallitsimme molempia pelejä, mutta silti Pori voitti.

Tähänkin lajiin pätee yksikertainen ABC-pelikirja. Sama pätee myös jääkiekossa ja jalkapallossa. Se on kuin Aapinen: tee pelissä yksi maali tai juoksu enemmän kuin vastustaja, niin voitat ottelun!

Ei se tuon vaikeampaa pelikirjaa kaipaa.


Tänään Viinijärvi
Eräs kaverini totesi vuosia sitten, että hänellä on pesäpallossa kaksi suosikkijoukkuetta. Ne ovat Koskenkorva ja Viinijärvi.
Joten ymmärsin, enkä kysellyt tarkempia perusteluja!

Tänään kello 18 Porin pesäpallostadionille saapuu kaverin suosikkijoukkueista toinen, eli Viinijärven Urheilijat.
Nyt kohtaavat sarjankärki ja sarjajumbo, joten ennakkoon uskoisi kotivoittoon. Mutta urheilussa luuleminen on paha juttu. Mikäli sarjajumbo saa alussa vireen päälle, niin se saattaa kestää vaikka läpi koko pelin.

Siksi pääsarjatasolla on jokainen vastustaja otettava tosissaan. Siitäkin huolimatta, että Pesäkarhuilla on varmaan mukava tunne päällä, kun Lapua viimein kaatui vieraissa. Täysi ralli alusta alkaen ja yleisölle paljon näyttäviä juoksuja. Ja saa niitä kunnareitakin tulla, vaikka Porin pesäpallostadionilla niiden tekeminen on yllättävänkin hankalaa.

Mutta kyllä pelinjohtajat Jarmo Ania sekä Petri Kaijansinkko tietävät tämän sanomattakin. Sen verran kokenutta porukkaa on myös sarjajohtajien luotsit (tappioitta 13 ottelua), joten mennään vain katsomoon nauttimaan hyvästä pelistä. Tiistaina Pesäkarhuilla on vierasottelu Turku-Pesistä vastaan ja seuraava kotiottelu 20.7. Siilinjärveä vastaan.


Harvinaisen tasaista
Miesten pesäpallon Ykkössarjaa ei tainnut olla takana kauden alussa kuin neljä kierrosta, ja Ulvilan Pesä-Veikot oli silloista kärkiporukka Jyväskylän Kiriä perässä jo viisi pistettä.

Mutta loukkaantumiset helpottivat ja General Manager Tuomas Hautala löysi ratkaisun joukkueen lukkariongelmaan. Jokerit Ismo Ankkuri ja Petri Raittila olivat jo isoja vonkaleita, mutta kun Seinäjoelta saapui lukkariksi Janne Lähde, niin peli alkoi rullata. Jopa niin hyvin, että se kestää pienen rikkoontumisvaran.

Tosin kun Lähde oli jo taas menossa takaisin Seinäjoelle, niin näytti hankalalta, sillä pelinjohtaja Jukka Marttala joutui lautasen ääreen. Hyvinhän sekin peli meni, mutta tärkeintä oli saada Lähde Ykköspesiksen lukkariksi loppukaudeksi. Janne pelaa tosin myös SM-J:n A-pojissa SM-sarjaa.

Nyt UPV on noussut sarjakärkeen ja mikäli joukkue pelaa seuraavat neljä ottelua pisterikkaasti, niin alkaa näyttää jopa hyvältä. Mutta ei silti pidä alkaa luulemaan. Vastustaja on äkkiä perälaudassa kiinni useammalla kolmen pisteen voitolla.

Huomenna kello 15 Friitalan kentälle saapuu Haapajärven Pesä-Kiilat ja sunnuntaina 13.7. kello 18 alkavaan otteluun Kempeleen Kiri. Jo viikonlopun ottelut ovat merkittäviä, mutta kun tuli sanottua vielä pari lisää, niin vierasottelu Ylistaroa (16.7.) ja kotiottelu Imatraa (23.7.) vastaan voivat olla jopa ratkaisun avaimet?

Mutta ei ruveta luulemaan!


Kultainen Liiga
Tänään kisataan Roomassa yleisurheilun Kultaisen liigan osakilpailu.

Viime vuodesta muistamme, miten keihäänheittäjä Tero Pitkämäelle se oli kauhun ilta, kun keihäs lipsahti ohi sektorin ja osui ranskalaista pituushyppääjä Salim Sdiriä kylkeen. Kauhea hetki.

Tänä iltana käytävässä kisassa piti Pitkämäen ja Sdirin jälleen tavata, sillä vuoden takaisesta vammastaan pituushyppääjä on toipunut täysin. Mutta eivät miehet tapaa, koska nyt Sdiri ei saavu paikalle jalkavamman takia.

Sen verran muuten italiaanotkin ovat oppineet, etteivät pistä keihäänheittoa sekä pituushyppyä käytäväksi samaan aikaan.
Kun Tero Pitkämäki on hävinnyt jo toiselle suomalaiselle sekä yhdelle venäläiselle ja norjalaiselle tällä kaudella, niin on mielenkiintoista katsoa, onko valmentaja Hannu Kangas oikeassa siinä, ettei Pitkämäkeä enää haittaa kylkikramppi. Ainakin tulokset ovat pudonneet 5-6 metriä, mutta ehkä tänään pamahtaa 90 metriä rikki?

Rooman kisa nähdään suorana lähetyksenä MTV3 MAXilla kello 20.50 alkaen ja ”normaalit” katsojat saavat tyytyä jälkilähetykseen.
Sunnuntaina kello 21 alkaen Nelonen lähettää suoran lähetyksen Ateenan GP-kisasta. Kolmosmaxilla selostavat Mika Saukkonen ja manageri Jorma Härkönen. Nelosella selostavat Juhani Henriksson ja Mauri Myllymäki.

Jos mahdollista, niin vertailkaa selostajapareja. Voin muuten etukäteen arvailla, että Nelosen pari voittaa, sillä kanavalla on ehdottomasti Suomen paras kaksikko, eikä satasella tule ”varaslähtöjä”!


Kannattaa katsoa
On jäänyt hieman liian vähälle huomiolle se, että suomalainen ratamoottoripyöräilijä Mika Kallio taistelee jopa 250-kuutioisten MM-tittelistä ja johtaa kaiken lisäksi luokkaa. Hieman loukkaantunut Kallio ajanee sunnuntaina kello 13 Nelosella alkavassa Sachsenringin kisassa.

Sunnuntaina alkavat myös suunnistuksen MM-kisat Tshekissä ja mukana on Rastikarhujen Heli Jukkola, vaikka hän menee kisojen jälkeen leikkaukseen olkapäävammansa takia.

Ja kyllä ne edelleen polkevat Ranskan ympäri, joten kuvaruututarjontakin on näin ennen olympiakisoja melko hyvä.

Jarmo Liuhala

11.7.2008 09:02

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva